30
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Köy okullarında staj ve destek

Hollanda'daki R.O.C. Allbeda College Regio Eğitim Merkezi'nden Türkiye'nin eğitim sistemini yakından görmek ve staj yapmak üzere Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelen öğretmen ve öğrenciler, aynı zamanda köy okullarını onaracak.

8 Mayıs 2007

25 kişilik eğitim timi, yaklaşık 9 ay önce Hollanda'nın Rotterdam şehrinde bulunan R.O.C. Allbeda College Regio Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan eğitim projesinin hayata geçirilmesi için Silvan ilçesine geldi. Hollanda eğitim timini Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Ok, Ekrem Tokdemir ve Cüneyt Akkuş karşıladı. Albeda College Müdür Yardımcısı Cor Flach, Proje Koordinatörü ve Tercüman Mustafa Mermi, Tim Başkanı Roger Twyford, Koordinatör Lütfiye Dinçer ile 21 kişilik Hollanda ekibi, Silvan'daki
çalışmalarına öğle saatlerinde start verdi.


Uluslararası staj ve eğitime destek projelerini gerçekleştirmek için geldiklerini söyleyen Proje Koordinatörü ve Tercüman Mustafa Mermi, "Eğitim Merkezimiz'de geliştirdiğimiz projelerle Silvan şehir merkezi ve çevre köylerinde kalıcı eğitimin temellerini atmak, ilçenin ekonomisine katkıda bulunmak ve kalıcı işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Bugün Silvan ve Kulp ilçelerinde bu çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Silvan ilçesine bağlı Taşpınar köyü ile Kulp ilçesine bağlı Başbuğ köyü ilköğretim okullarının onarımı ve teknik donanımı için yaklaşık 15 gün bu çalışmaları yürüteceğiz" dedi.

Albeda College Müdür Yardımcısı Cor Flach, Türkiye'nin eğitim sistemini görmek için geldiklerini ifade ederek, "Amacımız buradaki eğitimi sistemini yakından görmek ve öğrencilerin gelişmesinde katkı sağlamaktır. Biz projemizi hayata geçirmek, öğrencilerimiz ise buradaki eğitim sistemini yakından görmek ve uygulamalı olarak staj yapmak için buradalar. Yarın Silvanlı öğrenciler de, Hollanda'daki eğitim sistemini yakından görmek için Hollanda'ya projelerle geleceklerdir. Biz buraya bir temel attık ve bu temelin gelişmesi için sürekli diyalog içerisinde olmamız gerekiyor" diye konuştu.


Tim Başkanı Roger Twyford ise, üçüncü kez Silvan'a geldiğini dile getirerek, "Bu yörenin halkı çok sıcak kanlı ve misafirperver. Bize destek olan Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Kaymakamlık tarafından desteklenen eğitim projesinde koordinasyonu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok sağlayacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 17:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?