18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Mobil sağlık taraması başlıyor

Diyarbakır Valiliği’nin talimatıyla uygulanmaya konulan mobil sağlık hizmeti çerçevesinde Silvan merkez, belde ve köylerinde sağlık taramasına başlandı.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde Sağlık Grup Başkanlığı tarafından oluşturulan mobil sağlık ekibinin belde ve köylerde periyodik aralıklarla yaptığı ücretsiz sağlık taraması, ilçe kaymakamlığının desteğiyle gerçekleştiriliyor. Silvan Sağlık Grup Başkanı Dr. A. Kadir Ekinci, zor kış şartlarında sağlık ekiplerine tahsis edilen araçlarla hizmet verdiklerini kaydetti. Silvan Sağlık Grup Başkanlığı tarafından oluşturulan mobil sağlık ekibi, ilçe merkezine uzak olan köy ve beldedeki vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için bir doktor, diş doktoru, bir hemşire, bir ebe ve bir sağlık memuru ile binlerce insana ücretsiz hizmet veriyor. Gidilen belde ve köylerde yatalak, maddi durumu zayıf vatandaşlara öncelik tanınırken, sağlık taramalarında muayene edilen kişinin rahatsızlığı ne olursa olsun gebe, şeker, kolesterol ve tansiyon takibi de önemle yapılıyor.

Diyarbakır Valiliği’nin talimatıyla başlatılan mobil sağlık hizmetine tüm ekiplerini seferber ederek başlamış bulunduklarını belirten Silvan Sağlık Grup Başkanı Dr. A. Ekinci, "Merkez ilçeye uzak veya yakın gözetmeksizin vatandaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti verebilmek için Sağlık Grup Başkanlığımız tarafından oluşturulan mobil sağlık ekibiyle hizmet vermeye başladık. Bu amaçla, ilçemize bağlı bulunan köylerde yılda en az 6-8 kez periyodik aralıklarla mobil ekibimizle hizmet vermek amacındayız" dedi. Dr. A. Ekinci, sağlık ocağı bulunmayan köylerde, haftada en az 2 gün poliklinik hizmeti yapılacağını da vurguladı.

silvan
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 12:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?