26
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Öğrenciler protokole girdi

SİLVAN'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaymakam Doğan Demirdaş, Garnizon Komutanı Albay Semih Okyar ve Belediye Başkanvekili Ali Çelik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, Silvan Şehir Stadyumu'nda devam etti. Demirdaş, Okyar ve Çelik'in çocukların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören protokolünde ilk kez temsili öğrenciler de yer aldı.

Kaymakam Demirdaş, TBMM'nin açılışının gerçekleştirildiği bu günün Mustafa Kemal tarafından çocuklara bayram olarak armağan edildiğini hatırlatarak, "Muasır medeniyetler seviyesine yükselme yolundaki en büyük teminatımız hiç kuşkusuz siz çocuklarımızsınız. Hepinizin bayramını bir kez daha canı gönülden kutlarken, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende öğrencilerin dans gösterileri ilgiyle izlenirken, Karate Okulu öğrencilerinin gösterisi ise büyük beğeni topladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon, resim ve matematik yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Halkın büyük ilgi gösterdiği törenler, folklor gösterisi ve geçit töreniyle son buldu.

SİLVAN'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 13:26:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 15:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?