19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

'Okuma-yazma'da büyük başarı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde okuma-yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösterdi. Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan okuma yazma kurslarında başarı gösteren Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'na 5 bin TL para ödülü verildi.

Silvan Öğretmen Evi'nde yapılan toplantıya, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ali Ok, Aziz Durak, Silvan Müftü Vekili Zahid Yeşil ve öğretmeler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, "Ana-Kız okuldayız kampanyası çerçevesinde yapılan planlamalarla 100 okuma yazma kurs birimini öğretmenlerimizin destekleriyle açtık. Bu kurslarımıza bayanlar büyük ilgi gösterdi. 2008-2009 eğitim öğretim yılında yine çeşitli ödüllerle gerek kursiyerlerimizi gerekse öğretmenlerimiz yönelik ödüller vaat ederek 150 okuma yazma kursuyla hedefimize ulaşacağız. Merkez ve köy birimlerinde açmış olduğumuz okuma-yazma kurslarına köy biriminde katılım yüzde 86 olurken merkezde ise yüzde 14'lük bir katılım oldu. Köy birimlerindeki okuma-yazma kurslarına katılımın köy imamlarımızın büyük etkisi vardır. Köy imamlarımız ev ev dolaşarak herkesin okuma yazma kurslarına kayıt yaptırmalarını istemişti" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Ana-kız okuldayız, eğlenerek öğrenelim, programları çerçevesinde merkez ve köy birimlerimizde açmış olduğumuz okuma-yazma kurslarımız başarıyla tamamlanmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da okuma-yazma kurslarımız devam edecektir. Çeşitli ödüllerle kurslarımız büyük bir ilgi gördü. 7'den 70'e herkes eğitimden sorumludur. Bu mantıkla yaklaşsak, birlikte hareket edersek, bir güç haline geliriz. Hep beraber çalışarak, Silvan hak ettiği yere ulaşacaktır" şeklinde konuştu.

Okuma-yazma kurslarına kadınların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kaymakam Veysel Beyru, "2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla önüme getirilen her projenin bir ayrı maliyeti vardır. Talepler eğitim yönünde olunca maliyeti ne olursa olsun, bu projelere sahip çıkarak destek verdik. 100 kurs yerinde gönüllü öğretmenlerimiz tarafından okuma yazma kursları başarıyla tamamlanmıştır. Bu kurslarda görev alan okul, öğretmen ve destekleyen kurumlar çeşitli ödüllerle ödüllendirilecektir" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında en çok kurs açan okul olan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'na Kaymakamlık tarafından 5 bin TL para ödülü verildi. 55 öğrenciye kurs veren ve birinci olan öğretmen Ferah Coşkun'a takdir belgesi, 44 öğrenciye kurs vererek ikinci olan öğretmen Hebun Zor'a ise teşekkür belgesi verilirken, 25 öğretmen de tatille ödüllendirildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 14:56:39
Güncelleme :16 Haziran 2009 Salı 15:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?