19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Sağlıksız satışa vatandaştan tepki

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, sağlıksız şartlarda piliç satışı yapan seyyar satıcılar, vatandaşların tepkisine neden oluyor.
 
Ramazan Bayramı'na sadece 1 gün kala Silvan Belediyesi'nin belirlediği yeni bayram pazarında seyyar piliç satıcıları yoğunlaşırken, satışların sürmesi vatandaşın tepkisine neden oluyor. Zabıta ekiplerinin bu manzaraya duyarsız kalmasına anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, "Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sergilenen bu çirkin görüntüler, Avrupa Birliği'ne girme çabası içerisinde olan bir ülke için utanç verici değil midir? Yetkililer, bir an önce bu çirkin görüntüleri ortadan kaldırsın" dedi.
 
Seyyar satıcıların açıkta piliç satmalarına karşı önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, "Et, piliç, hindi ve balık gibi ürünlerin cadde üzerinde satışı yasaklanmalıdır. Tarım İlçe Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri, bu tür yerlerde tezgah açan seyyar satıcıları denetlemeli. Yeni bayram pazarı ile Gazi Caddesi üzerinde bu satışlar yasaklanmalı ve Kasaplar Çarşısı veya sebze pazarında belirlenen yerlere satış noktaları yapılmalıdır. Seyyar piliç ve balık satıcılığı tarihe karışmalı" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 14:19:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?