18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Şair Erbaş'tan şiir ziyafeti

Silvan'da düzenlenen şiir dinletisinde şair Şükrü Erbaş, sevenleriyle buluştu. Silvan Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen dinletiye, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, Eğitim-Sen üyeleri, DEHAP yöneticileri ile çok sayıda öğretmen, öğrenciler ve şiirsever katıldı.

Şiirlerinden pasajlar okuyan Şükrü Erbaş dinleyicilerden büyük ilgi görürken, şiirlerin Kürtçe çevirisini yapan Dilaver Döğer ismindeki genç de, Kürtçe okuduğu şiirler için davetlilerden büyük alkış aldı.

Şiir dinletisinin yanı sıra Erbaş, dinleyiciler ile yaptığı söyleşide dil, insan ve kültür ilişkisine değindi. Kültür bunalımının insan bunalımına, insan bunalımının da kültür bunalımına yol açacağını söyleyen şair Erbaş, dilin, kültürün ana taşıyıcısı olduğunu vurgulayarak, "Kürt dilini yalnız konuşma diline değil, yazı diline de dönüştürmeliyiz. Kürtçe ve Türkçe yazılan şiir kitaplarını eğitim kitabı olarak da görüyorum. Elbette ben de Kürtçe’yi öğrenmek istiyorum ama bu yaştan sonra da kalkıp Kürtçe şiir yazamam. Çevirmenler ile birlikte şiirlerimi Kürtçe’ye de çeviriyorum. Şiir kitapları okurlarının sayısı, dünyanın her tarafında azdır. 70 milyon kişinin yaşadığı bir ülkede en fazla 2 bin şiir kitabı basılabiliyor. Bu sadece ülkemizde değil, dünyanın her tarafında böyledir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 14:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?