27
Mayıs
2024
Pazertesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Savaştan çıkmış gibi

SİLVAN'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 1 kişi hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından temizlik çalışmaları başlatıldı. Patlamadan önce sağlık ocağında sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gelen vatandaşlar patlamanın etkisiyle yaralanınca sağlık ocağı koridorlarında geriye sadece ayakkabıları kaldı.

4 katlı Silvan Hükümet Konağı'nın kalorifer kazanının kışlık bakım ve tamiratı yapılan bodrum katında dün meydana gelen patlamanın ardından kurum personeli tarafından temizlik yapılmaya başladı. Patlamanın ardından binada bulunan Vergi Dairesi, Sağlık Ocağı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nda büyük hasar oluştuğu tespit edildi.

Sağlık Ocağı kullanılamaz hale gelirken, patlama öncesi sağlık hizmetlerinden yararlanmak için gelen vatandaşların ve sağlık çalışanlarının sadece ayakkabıları koridorlarda kaldı. Sağlık ocağının tabanı tamamen çökerken, diğer kurumların kapı ve pencere camlarının tamamı kırıldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kurumlar, bugün mesai yapmadı. Patlamanın etkisiyle çevredeki bina, işyeri ve araç sahipleri hasar tespit çalışmaları yapılmasını istedi.

Olayda hayatını kaybeden Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan İrfan Yıldız'ın cenazesi dün akşam saatlerinde ailesi tarafından Devlet Hastanesi morgundan alınarak Şeyh Halil Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SİLVAN'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN
SİLVAN'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN
SİLVAN'DAKİ PATLAMANIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 11:46:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 13:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?