18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan Bayrambaşı'da seçim heyecanı bitti

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi'nde 28 Mart'ta yapılan seçimlerde sandıklardan fazla oy çıkması nedeniyle iptal edilerek 6 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen seçimlerde heyecan sürüyor. Toplam 6 personeli olan belediye başkanlığı için, AKP ve SHP adayı yarışacak.
28 Mart yerel seçimlerinde Bayrambaşı Belde Belediyesi için toplam 4 sandıkta yapılan seçimlerde, 2 sandıkta fazla oy çıkmıştı. AKP'nin 6 oyla kazandığı seçimlere, SHP'nin itiraz etmesi üzerine başlatılan incelemeler sonucunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK ), tarafından seçimler iptal edilmişti. 2972 sayılı kanunun 25. maddesi uyarınca seçimin 6 Haziran 2004 tarihinde yapılmasına karar verilmesinin ardından, beldede seçim heyecanı devam ediyor.
28 Mart yerel seçimlerine 4 partiyle giren Bayrambaşı Beldesi'nde, ANAP adayı Davut Korkutan ile SP adayı M. Sıdık Korkutan'ın çekilmesiyle, 6 Haziran'da yapılacak Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimi, AK P Adayı Fahri Sansarkan ile SHP adayı Kutbettin Taşkıran arasında geçecek. AKP Belediye Başkan adayı Fahri Sansarkan, daha önceden belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, "Seçimden çekilen ANAP adayımız ile SP'li adayımızın bir iddiası kalmamıştı. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Seçimden ayrılan 2 parti de bize destek verirse biz 6 Haziran günü buradan belediye başkanı seçileceğiz ve beldemizi iktidar partimizle beraber güzelleştireceğiz. Beldemiz belediye başkanlığı binasını da ben başkan olduğum dönemde yaptırmıştım" şeklinde konuştu.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 22:54:36
Güncelleme :13 Haziran 2004 Pazar 16:17:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?