18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan Devlet Hastanesi'nde olanaksızlıklara rağmen ilk göz ameliyatı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde bulunan devlet hastanesinde personel sıkıntısı yüzünden yeterli hizmet verilemiyor. Ancak hastanedeki eleman sıkıntısına rağmen ilk göz ameliyatı yapıldı.
Bir yıl öncesine kadar yeterli teçhizata sahip olduğu halde personel sıkıntısı nedeniyle hizmet vermeyen Silvan Devlet Hastanesi'nde problemler aşılamıyor. Günlük 250 hastaya hizmet veren kurumda göz, dahiliye ve genel cerrahi branşları dışında, diğer branş doktorları bulunmuyor. 8 ay önce Silvan Devlet Hastanesi'ne atanan Başhekim Operatör Dr. Sevda Bakbak, mevcut uzman doktorların da tayin istemesi sebebi ile kendilerini zor günlerin beklendiğini söyledi. Göreve geldikten sonra amaçlarının, bölgede en iyi hizmeti veren hastaneler arasına girmek olduğunu belirten Başhekim Bakbak, "Yıllardır personel sıkıntısı çeken hastanede halen sorunlar devam ediyor. Acil Servis Ünitesi'nin onarım ve tadilat işlerinin bitmesine rağmen halen faaliyete girmemesi ise büyük sıkıntılara neden oluyor. Hastanemize halen kadrolu çocuk doktoru atanmaması, Dahiliye ve Genel Cerrahi doktorlarının tayin istemeleri büyük sıkıntıların yaşanacağını gösteriyor. Hastanemize kadrolu çocuk doktorunun atanması, acil servis ünitesinin çevre düzenlemesi, pratisyen hekim atanmalarının yapılması halinde daha kaliteli hizmet verebileceğiz" dedi.
Göreve yeni başlayan sözleşmeli sağlık personellerinin haftada 40 saatten fazla çalışmak istememeleri üzerine sıkıntı yaşandığını da ifade eden Başhekim Bakbak, "Sözleşmeli personelin sözleşmelerinde belirtilen maddeler arasında 'Gerektiği taktirde görev veya vardiya şeklinde görevlendirilecektir' maddesi bulunmasına rağmen, haftada 40 saatten fazla çalışmak istememeleri sıkıntıya yol açıyor. Bir milyar 200 milyon lira alan bu sözleşmeli sağlık personellerinin bu tutumu insancıl değildir" şeklinde konuştu.

İLK GÖZ AMELİYATI YAPILDI
Silvan Devlet Hastanesi, yaşadığı bunca sorun arasında, bir ilke de imza atmayı başardı. Başhekim Sevda Bakbak tarafından ilk kez gerçekleştirilen başarılı ameliyat ile 42 yaşındaki Latif Sağcı isimli vatandaş yeniden sağlığına kavuşturuldu. Göz hastalarının artık başka illere gitmekten kurtulduklarını söyleyen Başhekim Bakbak, "Hastanemizin bir çok sıkıntısı bulunmaktadır. Bizim amacımız bu sıkıntıları en kısa zamanda gidermek ve bölgenin en başarılı hastanelerin başında yer almaktır. Hastanemizde ilk göz ameliyatı gerçekleştirdiğim için çok mutluyum" dedi.
Gözünden et parçası alınarak yeniden görmesi sağlanan Latif Sağcı, yeniden görmeye başladığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Uzun zamandan beri gözümde rahatsızlığım vardı. Maddi durumum iyi olmadığı için başka illere gidemiyordum. Hastanemize göz doktorunun atandığını duyunca, ilk işim gözlerimi göstermek oldu. Ameliyat edilmem gerektiğini söyledi ve beni ameliyat etti. Şimdi gözümde her hangi bir sorun yok" diye konuştu.

İHSAN YILMAZ - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 17:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?