19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

silvan turistlerin gözdesi oldu

Malabadi Köprüsü’ne gelen turistleri Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya karşıladı. Kaya, Belçika ve Fransa’dan turistlerin gelmesinin sevindirici olduğunu belirtti. Silvan’ın tarihi mekanlarını görmek için gelen yabancı turistler ise, bu tarihi ilçenin turizme kazandırılması gerektiğini söylediler. Malabadi Köprüsü, Hasuni Mağaraları, Selahaddin-i Eyyubi Camii ve Silvan Kalesi’ni gezen turistler, Silvan’ı çok beğendiklerini dile getirdiler.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, "İlçemize gelen yabancı turistlerle tesadüfen karşılaştık. Burada onlarla yaptığım kısa bir sohbette, ilçemize hayran kaldıklarını ifade ettiler. Yabancı turistlerin son zamanlarda ilçemize göstermiş oldukları ilgi karşısında gerçekten duygulandık. Geçmişte ilçemizin tarihi hakkında hiçbir tanıtım yapılmamıştır. Bizim amacımız, ilçemizi dünyaya tanıtmaktır" dedi.

iha-silvan
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim halil gümüş IP: 88.247.64.xxx Tarih : 30.01.2009 21:26:30

selamlar evet bende geçenlerde koreli türistlerle karşılaştım ve onlarla konuştum ben ingilizce biliyorum istanbulda turistik yerde çalışıyorum neyse silvanı çok begendiler ... dedilerki neden buralara yatırım yapılmıyor ben ne diyecegimi şaşırdım bana dedilerki bizim memlekette tarihi yerlere saygı veriliyor ve yaşatılıyor inşallah giderek silvanın daha iyiye gitmesini diliyoruz ..silvanli ibo kaniyazazolu ibo ğümüş