18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'a 20 bin fidan

Dünya Ormancılık Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Garnizon Komutanlığı, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’ne 20 bin fidan dikmek için çalışma başlattı. Fidan dikim törenine, Kaymakam Veysel Beyru, Silvan Garnizon Komutanı Yusuf Burhan Ergin, İlçe Belediye Başkanı Fikret Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Kemal Şahin, daire müdürleri, protokol, askeri personel ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikme töreninde yaptığı konuşmada Garnizon Komutanı Ergin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke genelinde büyük görevler üstlendiğini, sosyal devlet anlayışı ile Mehmetçik’in her alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ergin, 2005-2006 yılını ağaçlandırma seferberliği yılı olarak ilan ettiklerini dile getirerek, "Dutveren, Bağdere, Şehitlik Mezarlığı ve Silvan’da askeri birliklerin bulunduğu bölgeleri ağaçlandırmayı hedefledik. Bunun için de bütün kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa çalışmalar yaparak, Mehmetçik orman sahaları oluşturup, fidan dikmeye başladık" dedi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ise öğrencilerin ve vatandaşların katkılarıyla çalışmaları yürüteceklerini belirterek, "Ağaç Haftası nedeniyle askeri birliklerimiz, fidan dikme törenine katılan vatandaşlarımız ile birlikte yeşil bir Silvan oluşturmak için seferberlik başlattı. Eskiden ’Yeşil Silvan’ olarak bilinen tarihi ilçemizi yine eski konumuna getirmek için ilçede ağaçlandırma çalışması başlatıldı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Yusuf Burhan Ergin, daire amirleri ve çok sayıda üst askeri yetkili ile öğrenciler toplu olarak fidan dikti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 12:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?