2
Haziran
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'a beyin cerrahı ve bevliyeci

Silvan İlçe Devlet Hastanesi'ne beyin cerrahi ve bevliye uzmanları atanması sevinçle karşılandı. 

Silvan Devlet Hastanesi'ne, yıllardır eksikliği duyulan uzman doktorlar atandı. 

Silvan Devlet Hastanesi'ne atanan Beyin Cerrahı Tufan Cansever ve Bevliye Uzmanı Uğur Boylu'nun göreve başlamasıyla çevre illere tedaviye gitmekten kurtulan Silvanlılar büyük bir sevinç yaşadı. Silvan Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesi ve ameliyat malzemesi bulunmaması nedeniyle ameliyat yapılmadığını bildiren Beyin Cerrahi Opr. Tufan Cansever, "Silvan Devlet Hastanesi'nde çok güzel bir çalışma ortamı var. Hastanenin fiziki şartları çok iyi ancak hastanede ameliyat yapabileceğimiz malzeme ve yoğun bakım ünitesi olmadığı için büyük ameliyatlar yapamıyoruz. Ancak küçük müdahaleler yapabiliyoruz. Yoğun bakım ünitesi yapılması ve malzemelerin temin edilmesi halinde burada tüm ameliyatları gerçekleştireceğiz. Hastaları Diyarbakır'a sevk etmek zorunda kalmayacağız" dedi. 

Son atanan uzman doktorlarla hastanede büyük bir sıkıntının giderilmiş olduğunu söyleyen, Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Muharrem Öner, "Hastanede yapmış olduğumuz son çalışmalarla hastalara en güzel hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Ancak yeni atanan beyin cerrahı doktoru malzeme ve yoğun bakım ünitesi olmadığı için birçok ameliyatı yapamıyor. Bu üniteyi ve malzemeleri temin etmek için 100 ila 150 bin dolara ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı karşılamak için çalışmalarımız devam ediyor. Son atamalarla birlikte hastanede 13 uzman doktor görev yapmaktadır. Ancak kadrolu çocuk doktoru geçici görevle geldiği için sıkıntı yaşıyoruz" şeklinde konuştu. 

Başhekim Öner, bölge hastanesi konumuna geldiklerini ve bakanlığın talimatıyla diyaliz ünitesi çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, diyaliz hastalarının artık Diyarbakır ve çevre illere gitmekten kurtulacağını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hayriye günes IP: 88.243.154.xxx Tarih : 19.06.2007 20:05:35
esim 15 16 ayd1r beyin kanamas1 geçiriyor.15 16 ayd1r konusamiyor