23
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'a turist akını

Silvan İlçesi’nde bulunan tarihi mekanlar, yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Silvan İlçesi’nde bu yıl turist sayısında artış olacağını belirtilirken, tarihi mekanlara olan ilginin ise her geçen gün arttığı bildirildi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, pek çok medeniyete beşiklik eden Silvan’a üniversite ve seyahat acenteleri tarafından geziler düzenliyor. Silvan Kalesi, Malabadi Köprüsü, Üstün Abi Köşkü, Selahaddin-i Eyyubi Cami, Boşat Kalesi ile tarihi mekanları gezen yerli ve yabancı turistler, ilçenin tarihine hayran kalıyorlar.

Silvan İlçesi’ni ziyaret eden 100. Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu öğrencileri, şehir merkezinde bulunan Selahaddin-i Eyyubi Camii’nin iç ve dış mimarisini incelediler. Silvan Belediye Başkanlığı tarafından karşılanan öğrencilere, Belediye personeli rehberlik ederek ilçenin tarihi mekanları gezdirdi. Daha sonra 100. Yıl Üniversitesi Arkeoloji öğrencilerine Belediye tarafından yemek ikram edildi.

100. Yıl Üniversitesi Arkeoloji Topluluğu Araştırma Görevlisi Sinan Kılıç, tarafından Belediye encümeni Fırat Meygi’le katkılarından dolayı berat plaketi verildi. Kılıç, Türkiye’nin bu tür öğrenci etkinliklerine ilgi göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Bu bizim yılda gerçekleştirdiğimiz ikinci tur ilk gezi turumuz Van ve çevresine yapmış olduğumuz tarihi gezi turu idi. Silvan ise bizim ikinci tarihi mekanları gezi turumuz. Buraya öğrencilerimizin yoğun istekleri doğrultusunda Silvan İlçesi’ne geldik, gerçekten gerek tarihi mekanları olsun gerekse Belediye’nin gösterdiği ilgi beni ve öğrencilerimi mutlu etti. Biz 45 öğrencimizle sınırlı olarak geldik buraya gelmek isteyen yüzlerce öğrenci var. Sanırım bundan sonra sık sık öğrenciler Bu tarihi ilçeyi görmek için gelecektir" dedi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, ilçenin yeterli tanıtımının yapılamadığını belirterek, "Bu yıl yapacağımız tanıtım çalışmalarıyla, Silvan’ın gerekli tanıtımı yapılarak bu şirin ve tarihi ilçemizi en güzel şekilde tanıtımı yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 16:30:06
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?