31
Mayıs
2024
Cuma
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'da 29 Ekim coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin 85. kuruluş yıldönümü nedeniyle Silvan ilçesinde yapılan kutlamalar Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şeref Defteri'nin imzalanması ile devam eden törenlerde daha sonra Kaymakam Veysel Beyru makamında tebrikleri kabul etti. Gazi Caddesi'nde yapılan törene Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Okyar, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, daire amirleri, mülki ve askeri erkan ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gazi Caddesi'ndeki törenler, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Garnizon Komutanı Semih Okyar, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara'nın; halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamalarıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Veysel Beyru, "Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutluyoruz. Büyük Atatürk'ün kurduğu ve bize emanet ettiği cumhuriyetimiz çağdaşlık ve uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Türk ulusu sevgili Atatürk'ün çizdiği bu yolda çağdaş toplumlar gibi ilim, teknik ve sanatta her geçen gün saygın yerini almaktadır. Türk ulusunun huzuru, refahı ve çağdaşlaşma mücadelesi her ferdin en temel vazifesi olmalıdır. Bu vazifenin ifası çağdaş medeniyet yolunda daima çalışma ilim ve teknikte ilerleme milli ve manevi değerlere saygı ve Atatürk'ün düşünceyle mevcuttur. Silvan'a bağlı köylerde yaşayan 4 bin vatandaşımız halen okuma yazma bilmemektedir. Halen okula gitmeyen çocuklarımızın okula kazandırılması için öğretmen ve idarecilerimizin gece gündüz demeden, çalıştıklarını bilmekteyiz. Demek çalınmayan kapılar var. Ana-kız okuldayız kampanyası çerçevesinde herkesi okumaya davet ediyoruz. İlçemizde okuma yazma hedefimiz 2010 ile 2013 yıllarında Türkiye genelinde ilk 10'a girmektir" dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü nedeniyle ilköğretim ve lise öğrenicileri arasında yapılan atletizm, şiir, kompozisyon ve resim yarışmada ilk üçe giren şiir ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu. Daha sonra dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Beyru, Garnizon Komutanı Okyar, Belediye Başkan Vekili Baykara, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa tarafından verildi. Törenlerde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli kadın polisler, ay yıldızlı balon dağıttı. Balonları kapmak isteyen çocuklar birebiriyle yarıştı. Programın ilerleyen dakikalarında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi yöresel oyunları sergilediler. Öğrencilerin geçit töreninden sonra, askeri birliklerin geçit töreni ve sivil kuruluşlardan oluşan araç konvoyu büyük ilgi çekti. Kutlamalar öğrencilerden oluşan bando takımının geçit töreninden sonra son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?