18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'da çam fidanına yoğun ilgi

Silvan Devlet Su İşleri (DSİ) Fidan Üretme İstasyonu’ndan ilçenin çam fidanı ihtiyacı karşılanırken, özellikle okullardan ve resmi dairelerden çam fidanı için çok sayıda talep geldiği belirtildi.

Silvan DSİ İşletme Baş Mühendisliği çalışanları, 2004 yılında Bitki Üretme İstasyonu’nda ağırlıklı olarak çam olmak üzere, ayrıca süs bitkileri de yetiştirmeye başladıklarını söyledi. DSİ yetkilileri, baharın gelmesiyle birlikte ilçede bulunan okulların, resmi dairelerin ve vatandaşların taleplerini karşılayabilecek şekilde üretim yapıldığını anlatarak, bugüne kadar 10 bin fidanın ücretsiz dağıtıldığını belirtti.

Konuyla ilgili bilgi veren Silvan DSİ Baş Mühendisi İbrahim Tezdiğ, çam fidanı sayısının arttırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "2004 yılında DSİ Silvan İşletme Baş Mühendisliğimiz’de çalışan personelimiz tarafından başlatılan fidan üretme istasyonunda 10 bin fidan üretildi. Eskiden olduğu gibi yeniden bir ’Yeşil Silvan’ oluşturmak için, bölgemizde yeşillendirme çalışmaları başlattık. Bugün ekmeğe, suya nasıl ihtiyaç duyuluyorsa, yeşilliğe de ihtiyaç vardır. İleriki yıllarda bütün bölgeye yetecek çam fidanı yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
DSİ Silvan İşletme Baş Mühendisliği personeli ise çam fidanı üretmenin zor olmadığını belirterek, "Yeter ki insanlar bunu istesin. Biz gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürürüz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?