16
Mayıs
2024
Perşembe
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'da dilenci sayısında artış

Silvan ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte dilenci sayısında artış olurken, bazı dilencilerin bebekleriyle dilenmesi dikkat çekti. 

Silvan'da her geçen gün sayıları artan dilenciler, özellikle cami, hükümet konağı ve banka önlerini mesken tutarak vatandaşlardan para ve yardım dileniyor. Genç, yaşlı, çocuk, hatta kucağında 9 aylık bebeğiyle dikkat çeken dilencilere müdahale edilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililere sitem etti. 

Kucağında 9 aylık çocuğuyla dilenen Ç.Ş. adlı bir dilenci bayan, muhtaç olduğu için dilendiğini ifade ederek, "Silvanlı'yım. Batman'da ikamet ediyorum. Evli ve 1 çocuk annesiyim. Hiçbir gelirim yok, bu nedenle dilenmek zorunda kalıyorum. Gelirimiz olsaydı kesinlikle dilenmezdim. Yeşil kartımız var ama hiçbir yardım yapılmıyor. Kaç kez Batman Valiliği'ne gittim ama bana hiçbir yardım yapılmadı. Ben de memleketim olan Silvan'a gelerek burada dileniyorum. Bana maddi yardım yapılırsa kesinlikle dilenmeyeceğim. Çocuğum 9 aylık, birçok masrafı var. Eşim işsiz, eve bir tane ekmek alacak parası bile yok" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 12:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?