19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvan'da hayvan besiciliği çalışmaları

Silvan İlçesi'nde şehir dışına taşınacak olan Besicilik, Mezbahane ve Canlı Hayvan Pazarı'nda Belediye Başkanı Fikret Kaya ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte inceleme yapan Kaymakam Veysel Beyru, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Hayvan pazarı konusundaki çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Beyru, tarihi ilçede besicilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından 3 tane kooperatif kurulduğunu söyledi. 

Şehir dışında 120 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Besicilik, Mezbahane ve Canlı Hayvan Pazarı için altyapı çalışmalarına başlandığını belirten Kaymakam Beyru, "Bu proje gerçekleştiği takdirde şehir merkezi, hastalıklardan ve kokulardan arındırılacaktır. Böylece, bu proje sayesinde ilçe merkezindeki hayvancılığı şehir dışına taşıyarak tarihi ilçemizi turizme kazandırmak için çalışmalar yapacağız. Şehir merkezinde besicilik ve hayvancılık yapan vatandaşlarımız, şehir dışında 120 dönüm arazi üzerinde kurulacak bu pazarda faaliyetlerini sürdürecek. Köylere Hizmet Götürme Birliği bünyesinde yapılan bu çalışmalarda 2 bin aile desteklenecek. Bu sayede hayvancılık projesinde önemli adımlar atmış olacağız. Sadece tarım sektörüyle bir ilçenin kalkınması mümkün değildir. Bugün Silvan'da yapılan hayvancılıkla bir yere gelinmesi mümkün değil. Bu yüzden geliştirdiğimiz bu yeni projeyle hayvancılığın gelişmesi konusunda önemli adımlar atılırken, tarihi bir vizyonu olan ilçemizi de turizme kazandırmış olacağız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 12:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?