28
Mayıs
2024
Salı
SİLVAN - DİYARBAKIR

'Silvan'ın turizme kazandırılması lazım'

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Belediye Başkanı Fikret Kaya, büyük bir potansiyele ve kültürel mirasa sahip olan ilçenin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. 

Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden olan ve sürekli gelişen Silvan İlçesi'nde belediye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Silvan Belediyesi'nde çok zor şartlar altında hizmet yürüttüğünü söyleyen Başkan Kaya, "Belediyenin 11 trilyon 800 milyar borcu var. Bu borçlar yüzünden hiçbir projemizi gerçekleştiremiyoruz. Bizim için birinci öncelik, su projesini hayata geçirmektir. Vatandaşa temiz su veremiyoruz. Bunun için çalışmalar yürütüyoruz, ancak maddi sıkıntımız var" dedi. 

Silvan'ın gelecekte büyük bir turizm merkezi olabilecek kapasitede bulunduğunu söyleyen Başkan Fikret Kaya, "Silvan'da hem tabii hem de kültürel miras yeterince tanıtılamıyor. Gerekli tanıtım çalışmalarıyla ilgili programlar hazırlanarak, ilçemizin mutlaka turizme kazandırılması gerekir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 15:00:06
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 15:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadık toraman IP: 85.102.58.xxx Tarih : 30.07.2006 12:50:00
saygıdeger belediye başaknımız fikret kaya ve ekibinin silvana kattıkları ortada tüm çalışmalrını yakinen takip ediyorum ve istediğim bilgi tarafıma ulaşıyor bu sayede silvanda olmama ragmen silvanla ilgili tüm çalışmalardan haberdarım ve silvana hizmet etmekten büyük onur duyarım tüm silvan halkına sevgi ve saygılarımla...