17
Mayıs
2024
Cuma
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvanlı Roman kardeşler okumak istiyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemeyen 7 Roman kardeş okumak istiyor.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde ikamet eden Sağlam ailesinin 7 çocuğu okumak istiyor. 2004-2005 eğitim ve öğretim yılının başlamasına rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden okula gidemeyen 7 Roman kardeş, nerede olursa olsun okumak istediklerini belirttiler.

7 kardeşten Engin Sağlam (14), Silvan’da yaşayan 50’den fazla Roman çocuğun okula gitmediğini belirterek, "Biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Herkes gibi okula gitmek istiyoruz. Bizim büyüklerimiz okumadılar; ama biz okumakta kararlıyız. Ben ve kardeşlerimin dışında birçok Romen çocuğu okula gitmiyor. Nerede olursa olsun okumaya razıyız, yeter ki bizi okula alsınlar. Okumak için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz" diye konuştu.

Roman çocukların annesi Afife Sağlam ise, "Bizler okumadık, cahil kaldık. Çocuklarımız bizler gibi cahil kalmasınlar. Yıllardır hep göçebe hayatı yaşadık; ama artık bizim de kurulu bir düzenimizin olmasını ve çocuklarımızın okumasını istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ok, "Bu ülkede yaşayan herkes, bu ülkenin vatandaşıdır. Roman çocuklarımızı okula kazandırmak için Kaymakamımız ile birlikte gerekli çalışmaları başlatacağız" ifadelerinde bulundu.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 13:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?