2
Haziran
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Silvanlılara doktor müjdesi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi'ne 7 uzman doktor atanırken, köy sağlık ocaklarına da 4 pratisyen doktor ataması yapıldı.
Yıllarca yaşanan doktor sıkıntısı yüzünden vatandaşların tedavi olmak için başka illere gittiği 120 bin nüfuslu Silvan İlçesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet uygulaması kapsamında doktor ataması yaptığı haberi sevinçle karşılandı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet uygulaması kapsamında Silvan İlçesi'ne 7 uzman, 4 pratisyen doktor atandığını açıkladı. Silvan Devlet Hastanesi'ne atanan kulak burun boğaz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, göz hastalıkları, anestezi ve reanimasyon, nöroloji, üroloji uzmanları ile 4 pratisyen doktorun göreve başlaması bekleniyor.
Kaymakam Veysel Beyru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "İlçemiz Devlet Hastanesi'nde daha önce tespit ettiğimiz branşlardaki uzman ve pratisyen doktor açığımızı Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirmiştik. Sağlık Bakanlığı mecburi hizmet uygulaması kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü'ne yapılan atamalar sonucunda, İlçemiz Devlet Hastanesi'ne 7 uzman, köy sağlık ocaklarına ise 4 doktor atanması yapılmıştır. Bu yapılan atamalar, ilçe halkı tarafından sevinçle karşılanmıştır. Ataması yapılan doktorlarımızın bir an önce göreve başlamalarını bekliyoruz. Gerek hastanemizde, gerekse köylerdeki sağlık ocaklarındaki tüm fiziki çalışmalar tamamlanmış olup, doktorlarımızın bir an önce göreve başlamasını bekliyoruz. Yapılan son atamalarla ilçemizde yaşanan büyük sıkıntıları atlatacağımıza inanıyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 18:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?