18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Taşeron firmayı vekile şikayet ettiler

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Demirkuyu Köyü Arıçatak Mezrası sakinleri, elektrik sorununun giderilememesinden dolayı sorumlu firmayı, Milletvekili Fehmi Uyanık’a şikayet ederer, firma yetkililerine tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi Demirkuyu Köyü’ne bağlı Arıçatak Mezrası’nda ikamet eden vatandaşlar, yaklaşık 1 ay önce ihale edilen köylerin elektrik şebekesini çeken ve ismi açıklanmayan firma yetkililerini, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık’a şikayet etti. Köylülerin şikayeti üzerine Demirkuyu Köyü’ne gelen Milletvekili Uyanık, burada köy sakinlerini dinledikten sonra, yaklaşık 1 saatlik traktör yolculuğunun ardından, ilk kez elektrik verilecek olan Arıçatak Mezrası’na giderek, incelemelerde bulundu.

Köylülerin sorunları hakkında bilgi alan Uyanık, "Çalışmaların sağlıklı yapılmadığı gerekçesiyle sizleri içeri tıktıracağım. Bu insanlar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarıdır. Onları mağdur etme hakkına sahip değilsiniz" diyerek, firma yetkililerine sert çıktı.
Firma yetkilileri ise, kış aylarında aşırı yükleme sonucu elektrik kablolarında aşınma olduğunu söylediler.

"2005 YILINDA SUSUZ KÖY KALMAYACAK"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, yaklaşık 1 ay Diyarbakır ve ilçelerinde incelemelerde bulunduğunu belirterek, bu incelemeler sonucunda bölgenin en büyük sorununun su, yol ve elektrik olduğunu tespit ettiğini, bu sorunları meclise taşıyacağını belirtti.

Diyarbakır Valiliği ile birlikte 2005 yılı içerisinde su sorununa kesin çözüm getireceklerini ifade eden Uyanık, yıl sonunda susuz köy kalmayacağını ifade ederek, "Bir aya yakındır Diyarbakır ve ilçelerini gezmekteyim. Sorunların başında yol gelmektedir. Bunun yanı sıra, elektrik ve su sorunu vardır. Yaklaşık 1 saatlik traktör yolculuğu sonrası Arıçatak’a vardık. Kar, çamur ve taşlı yolları aşmak güçtür. Bu köyümüze ilk kez elektrik verilecektir. Bir ay önce ihalesi yapılan köylerimizde henüz çalışmalar bitmemiştir. Yol sorununun olması ve sağlıksız yürütülmesi sebebiyle çalışmalar, güç bir şekilde yapılmaktadır. Altyapıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Diyarbakır Valiliği’nin bilgilerine dayanarak, su sorunu 2005 yılı sonlarına doğru kesin çözüme kavuşturulacak ve 2005 yılı sonunda susuz köy kalmayacaktır. Sorunlarınızı dosya halinde meclise taşıyacağım. Türkiye’yi bu hale sokanların utanmaları gerekir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2005 Pazar 14:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?