18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİLVAN - DİYARBAKIR

Ulaşıma zam yapıldı

Silvan'da özel halk otobüsü ücretlerine zam yapıldı. Silvan Belediyesi meclis toplantısında belediye halk otobüsleri şoförlerinin, Silvan-Diyarbakır arası taşıma ücretlerine zam talebi görüşüldü.

Otobüs şoförlerinin talepleri doğrultusunda alınan kararla, Silvan - Diyarbakır arası yolcu taşıma ücreti, 3 YTL’den 3.50 YTL’ye çıkarıldı.

Halk Otobüsü Şoförü Veysi Dinç, "Mazota yapılan son zamlardan sonra biz de halk otobüsleri olarak belediyeye bağlı olduğumuz için 3 YTL olan yol ücretlerine mecburen zam yapılmasını istedik. Mazot 1.75 lirayken, yol ücreti 3 YTL idi. Mazota yapılan son zamlardan sonra biz de zam yapmak zorundaydık. Önce fiyatı 4 YTL’ye çıkardık. Ne var ki, vatandaşlar ile Belediye buna tepki göstererek, kararın meclisten geçmesi gerektiğini söylediler. Biz de meclis kararını bekledik ve 3.50 YTL’de karar kılındı. Belediyenin aldığı bu karara saygılıyız" dedi.

Silvan - Diyarbakır arası çalışan minibüslerin, Ulaştırma Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü’nden aldıkları 4 YTL fiyat tarifesine ise vatandaşlar tepki göstererek minibüsleri belediyeye şikayet ettiler. Silvan Belediyesi de, vatandaşın mağdur edilmemesi için meclis toplantısında ortak bir karar alarak yol ücretini 3.50 YTL olarak belirledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 17:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lokman güvenç IP: 81.212.132.xxx Tarih : 6.04.2005 19:54:01
adamlar ne yapsınlar hemşehrim onların da ekmek kapısı mecburen zam yapacaklar.onlarında tek geçim kaynakları roj baş...lokman