19
Mayıs
2024
Pazar
SİLVAN - DİYARBAKIR

Üniversiteliler Kaymakam'ı ziyaret etti

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olan 99 öğrenciyi makamında kabul etti. 

Milli Eğitim İlçe Müdürü Seyithan Erboğa ve Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt Akkuş ile beraber başarılı öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul eden Kaymakam Beyru, başarılarından dolayı öğrencileri kutladı. Beyru, görüşmede, Silvan'da daha önceki yıllarda dershane olmadığını, geçen yıl 2 dershanenin açıldığını ve bu yıl bu sayının 3'e çıktığını belirterek, bunun Kaymakamlık, Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüklerinin organizasyonu ve Dargeçit Lisesi öğretmenlerinin özverili çalışmalarının ürünü olduğunu söyledi. Çeşitli kurs ve dershanelere gönderilen 180 öğrenciden 99 kişinin üniversiteyi kazandığını kaydeden Kaymakam Beyru, "Geleceği aydınlık öğrencilere en büyük yatırımı yaparak yardımcı oluyoruz. Önemli olan gençlerin üniversiteye girdikten sonra hayatın yeni başladığına kendilerini inandırmalarıdır. Bir zamanlar atılan tohumlar yeşermeye başladı. Bu başarıyı LGS'de aynı oranda yakaladık. 2005-2006 eğitim-öğretim yılında ilçede tek genel lisenin olması nedeniyle sıkıntı yaşadık. Ancak bu eğitim-öğretim yılında ilçemizde yapılacak ikinci bir genel liseyle birlikte bu sıkıntıları atlatmış olacağız. Bugün 99 olan üniversite başarı oranımızı iki katına çıkarma imkanı yakalamış olacağız. Silvan'ın eğitim kalitesini yükseltmek için her türlü imkanımız var, önemli olan bu imkanları iyi değerlendirmektir. Biz de bu imkanları doğru yerde kullanarak, ilçemizin eğitim kalitesini daha da yükselteceğiz. Bu yıl Anadolu Lisesi açıldı. İkinci bir lisemizin temelini en kısa zamanda atacağız. YİBO gibi değerli bir okulumuz var. Her köyden bir veya iki başarılı öğrenci alınarak YİBO'da özel bir sınıfta eğitim verilerek, her köyden bir üniversiteli çıkarmış olacağız" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa da, Silvan eski halinden sıyrılarak metropol görüntüsü çizmeye başladı. Bu görüntü aynı zamanda eğitime de yansımış olmalı ki; geçmiş yıllara göre üniversite başarısında yüzde 50'lik bir artış sağlanmıştır" diye konuştu. 

Daha sonra Öğretmenevi'nde düzenlenen tanıtma toplantısında öğrenciler adına bir konuşma yapan Tuba Özmen, dershane imkanı sağladıkları için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Bir dershane tarafından üniversiteyi kazanan öğrencilere kişisel gelişim kitabı hediye edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 15:40:27
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 15:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?