24
Mayıs
2024
Cuma
SİLVAN - DİYARBAKIR

Vali Ala'dan sağlık ocaklarına inceleme

Diyarbakır Valisi Efkan Ala, Silvan'da kapalı bulunan sağlık evleri için inceleme başlattı. Vali Efkan Ala, yayınladığı yazılı açıklamada, Silvan’da şu anda kapalı durumda 4 sağlık evinin bulunduğunu, bunların Tokluca, Boyunlu, Arı ve Çalıönü köylerinde olduğunu söyledi.

Açıklamada Vali Ala, sağlık evlerinin açılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ve kadro tahsisi için Sağlık Bakanlığı’na gerekli bilgileri verdiklerini belirtti.

Söz konusu sağlık evlerinden Boyunlu ve Tokluca köylerinde bulunanlar için sözleşmeli personel kadrosunun tahsis edildiğini ve Maliye Bakanlığı’nca da bu kadroların onaylandığını kaydeden Ala, "Kadroları onaylanan Boyunlu ve Tokluca Sağlık Evleri, geçici görevlendirmeyle faal hale getirildi. Bu sağlık evlerine atanacak sözleşmeli personeller bekleniyor. Bu sağlık evleri için kayıtların incelenmesi neticesinde herhangi bir başvuruya rastlanmadı. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, Silvan Sağlık Grup Başkanlığı nezdinde bölgeye sağlık hizmeti sunulmaya devam edildiği tarafımıza bildirilmiştir" dedi.

Vali Ala, Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık evlerinin açılabilmesi için girişimlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 17:02:55
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 17:06:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?