18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Kaçak su uyarısı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediye Başkanı Fikret Kaya, vatandaşları kaçak su kullanmamaları konusunda uyardı.
Silvan Belediye Başkanı Kaya, kaçak su kullanımı konusunda bahçe sahipleriyle bir toplantı yaptı.

Belediye toplantı salonunda yaklaşık 200 bahçıvanla bir araya gelen Başkan Kaya, "Şehir su şebekesindeki boruları delen kişiler, sabotaj düzenlemiş ve cinayet suçu işlemiş gibi cezaya maruz kalacaklardır" dedi.

Genellikle yaz aylarında su sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kaya, "İlçemizin kanayan yarası olan su sorununu çözmek ve insanlarımıza temiz su içirmek için herkesin duyarlı olması gerekir. Kış aylarında su sorunumuz olmuyor, bu sorun yazın baş göstermektedir.

Bunun da sebebi, eski olan su şebekelerimizde meydana gelen çürümeler ve yıpranmaların yanı sıra, kaçak su kullanımıyla ilgilidir" diye konuştu.

İçme suyunun bahçe sulamalarında kullanılmaması konusundaki uyarılarının vatandaşlar tarafından dikkate alınmamasından yakınan Kaya, "Daha önce iki mahallemizde su kaybını önlemek amacıyla toplantı yaptık ve bu toplantılarda içme suyunu bahçe sulamalarında kullanmamaları konusunda vatandaşlarımıza uyarıda bulunduk.

Maalesef, kimse bu uyarılarımızı dikkate almıyor. Amacımız, insanları para cezasıyla cezalandırmak değil, eğitimle insanlarımıza bir şeyler kazandırmaktır. Belediyeden izinsiz caddelerde kazı yapan ve su borularını delen kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.

İzinsiz kazı ve boru delen kişiler, aynı zamanda sabotaj düzenlemiş şekilde ceza görmektedirler. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir. Bir evde su yoksa temizlik de huzur da yoktur. Bu yüzden sularımızın akmasını istiyorsanız, kaçak su kullanmayın" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 14:54:22
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 15:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?