25
Mayıs
2024
Cumartesi
SUR - SUR - DİYARBAKIR

Belediye personeline Kürtçe sertifika

SUR BELEDİYESİ KÜRTÇE ÖĞRENEN PERSONELİNE SERTİFİKA VERDİ

'Çok dilli belediyecilik' adını verdiği uygulamalarıyla tanınan Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi, 3 aylık eğitim sonunda 17 personeline Kürtçe Öğrenim Sertifikası verdi.

Belediye binasında yapılan sertifika törenine Kurdi-Der Genel Başkanı Remzi Azizoğlu, Kürt Dili Eğitimi Hareketi (TZPKurdi) Sözcüsü Xece Şen ve Sur Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ali Altınkaynak katıldı. Törende konuşan TZP Kurdi Sözcüsü Şen, Kürtler üzerinde asimilasyon politikası sürdürüldüğünü iddia ederek, "Bu tür çalışmalarla bu asimilasyon politikaları boşa çıkarılabilir. Bu politikaları ortadan kaldırmanın tek yolu dil bilmek, dili öğrenmek ve bu dili yaşamın her alanında kullanarak yaşamsallaştırmak. Bu tür eğitim çalışmalarının devamını diliyoruz" dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Altınkaynak da 2009 yılında Belediye-İş Sendikası'yla yapılan toplu iş sözleşmesinde yer alan ve isteyen personele Kürtçe eğitim verilmesini öngören maddeye istinaden 2009'da Kürtçe kursu açtıklarını belirtti. Altınkaynak, "Bu kursta eğitim alan 17 personelimize sertifikaları verildi. Çok dilli belediyeciliğin geliştirilmesi için Kürtçe'nin yanı sıra Ermenice ve Suryanice dil öğrenmek isteyen personellere de, Kürtçe'nin Kurmanci, Zazaki ile İngilizce, Suryanice ve Ermenice kursları da açacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Sur Belediye Başkan Vekili Bedri Turan, Kurdi-Der Genel Başkanı Azizoğlu, Kürt Dili Eğitimi Hareketi Sözcüsü Şen sertifika alan personele sertifikalarını verdi.

SUR BELEDİYESİ KÜRTÇE ÖĞRENEN PERSONELİNE SERTİFİKA VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 17:14:00
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 11:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?