25
Mayıs
2024
Cumartesi
SUR - SUR - DİYARBAKIR

Demirbaş'a geçmiş olsun ziyareti

AB TÜRKİYE DELEGASYONU'NDAN BAŞKAN DEMİRBAŞ'A GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

KCK operasyonuyla gözaltına alınarak tutuklanıp hastalığından dolayı tahliye edilen Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'a Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Melloda ve AB Türkiye Komisyonu Temsilcisi Sema Kılıçer geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

4.5 aydır cezaevinde tutuklu bulunan ve hastalığının ilerlemesinden dolayı tahliye edilen Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tedavisini sürdürmek için gittiği hastanede işlemlerini yaptıktan sonra belediye hizmet binasına geldi. AB Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Melloda ve AB Türkiye Komisyonu Temsilcisi Sema Kılıçer belediyede Demirbaş'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Konuk heyet Demirbaş'a tekrar sağlıklı olarak göreve başlamasını temmeni ettiklerini belirtti.

Başkan Demirbaş, ziyaretlerinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, tutuklamaları ve hastalığı ile ilgili bilgi verdi. 4,5 aydır cezaevinde hastalığının ilerlemesine rağmen doktor raporlarıyla iki kere tahliye için başvurdukları halde tahliye edilmediğini, bunun üzerine tedavi sürecini kabul etmeyeceğini ve ilaç kullanmayacağını BDP Genel Merkezi'ne bildirdiğini ancak Genel Merkez'in bunu kabul etmediğini kaydeden Başkan Demirbaş, "Cezaevinde durumu benden ağır olan tutuklular var. Yaklaşık 13 aydır arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde orada. Bunu yüreğim kabul etmiyor. Orada kalan yüreğimin benimle bir araya gelmesini istiyorum. Bu insanların neyle suçlandığını bilmemesi bir insanlık ayıbıdır. Bir ülkede 114 bin tutuklu ve hükümlü var. Bunlardan 56 bini tutuklu, o ülkenin halinin ne kadar vahim olduğunu gösterir.

Benim hakkımda 153 yıl ceza isteniyor bu davalardan iki tanesinden berat ettim, 143 yıl kaldı. Yeter ki insanlar öldürülmesin ve buna çözüm bulunsun. 100 yıl da ceza yatmaya hazırız. AB olarak Türkiye'nin tam demokratikleşmesi için girişimlerde bulunmalıdır. Bu olayların son bulması için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Siyaset alanların siyasal yolları açılırsa ve yasal düzenlemeler yapılırsa inanıyorum ki bu süreç daha çabuk sonuçlanacaktır. AK Parti hükümeti 15 günde istediği yasaları Meclis'te (TBMM) çıkardı. Ama MHP'nin bile taş atan çocuklarla ilgili yasanın çıkarılmasını istemesine rağmen 3 aydır Meclis'te bekliyor. Türkiye'nin önünün açılması ve tam demokratikleşmesi için gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir" diye konuştu.

Demirbaş, AB Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Diego Melloda'ya tarihi İçkale'de bulunan aslanlı çeşme figürü bulunan bir plaket verdi.

Başkan Demirbaş, Müsteşar Melloda ve AB Türkiye Komisyon Temsilcisi Sema Kılıçer ile görüştükten sonra Dicle Üniversitesi'nde tedavisini sürdürmek için yatışını yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 10:50:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 13:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?