25
Mayıs
2024
Cumartesi
SUR - SUR - DİYARBAKIR

Kelepçeli açılım istemiyoruz!

DİYARBAKIR'DA TUTUKLAMALARI PROTESTO EYLEMİ

KCK operasyonu kapsamında BDP'li bazı belediye başkanlarının gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından başlatılan oturma eylemleri devam ediyor. Diyarbakır Sur Belediyesi çalışanlarının, belediye önünde 5 dakikalık oturma eylemi sırasında yoldan geçen araçlar kornalar çalarak eyleme destek verdi.

Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da aralarında bulunduğu 7 belediye başkanı ile birlikte 23 siyasetçinin tutuklanması nedeniyle başlatılan oturma eylemi bugün de devam etti. Sur Belediye Başkanvekili Bedri Turan, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Vezir Perişan ile belediye çalışanları tarafından her hafta Perşembe günü yapılan oturma eylemi öncesinde Perişan, bir açıklama yaptı. Belediye-İş Şube Başkanı Perişan, "Sayın Başkanımız Abdullah Demirbaş, belediye başkanlarımız, DTP eski İl Başkanı Fırat Anlı ile diğer siyasetçilerin tutuklanmaları bizleri gerçekten de demokrasi adına kardeşlik adına, hoşgörü adına incitmiştir. Bizler belediye başkanlarımızın ve diğer siyasetçilerin bir an önce mahkemeye çıkarılarak serbest bırakılmasını istiyoruz. Kürtlerin taleplerini herkesin doğru biçimde değerlendirmesini istiyoruz. Kürt sorununun demokrasi, adelet duygusu ve kardeşlik duygusu içinde doğru bir yaklaşımla çözülmesini istiyoruz. Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan ve Türkiye için demokrasi isteyen herkesin Kürt sorununa doğru bir yaklaşım içinde çözüme katkı sunmasını bekliyoruz. Onlarla dayanışmak amacıyla başkanlarımız bırakılana kadar her Perşembe belediye önündeki oturma eylemlerimiz devam edecektir" diye konuştu.

Perişan'ın açıklamasının ardından çalışanlar, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sırasında yoldan geçen bazı araçlar kornalar çalarak eyleme destek verirken, işçiler belediye başkanlarının kelepçeli fotoğraflarını gösteren dövizler taşıyarak, "Baskılar bizi yıldıramaz, Diyarbakır başkanına sahip çık, kelepçeli açılım istemiyoruz" sloganlarıyla oturma eylemini tamamladı.

DİYARBAKIR'DA TUTUKLAMALARI PROTESTO EYLEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 13:42:02
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:19:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?