19
Mayıs
2024
Pazar
SUR - SUR - DİYARBAKIR

Suriçi kadınlarına seminer

DİYARBAKIR'DA KADEM'DEN KADINLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi Kadın Destek Merkezi (KADEM) Suriçi'nde yaşayan kadınlara verilen danışmanlık desteği kapsamında 'Aile içi iletişimde çocuk' semineri düzenledi.

KADEM Hasırlı Çamaşır Evi'nde düzenlenen seminere Suriçi'nde yaşayan kadınlar ve Pandora Psikolojik Dayanışma Merkezi'nden Psikolog Ömer Ekinci ile Sur Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve KADEM sorumlusu Leyla Sime Durmaz katıldı. KADEM sorumlusu Durmaz, Mayıs ayı itibariyle faaliyetlerine başlamış olan merkezin hedefinin Suriçi'nde yaşayan göç mağduru, yoksul ve dezavantajlı kadınların sosyoekonomik hayat standartlarını yükselterek, kadınların sosyal yaşama entegrasyonunu sağlamak ve onları topluma kazandırmak olduğunu belirtti.

Pandora Psikolojik Dayanışma Merkezi'nden Psikolog Ömer Ekinci ise, çocuğa karşı aile tutumları, kardeş ilişkileri ,iletişim becerileri, çocuğun gelişimi ve ihtiyaçları konularında açıklama yaparak, bir çocuğun ekmekle büyütebileceğini ama sevgisiz büyütülmeyeceğini belirtti. Ekinci, "Bir çocuğun psikolojik gelişim ihtiyacında en önemli ve ilk koşul sevgidir. Siz istediğiniz kadar çocuğunuzu iyi besleyin, ihtiyaçlarını karşılayın, sevginizi vermediğiniz takdirde çocuğun gelişiminde mutlaka bir eksiklik olacaktır. Sevgisiz büyüyen çocuklarda, konuşma, yürüme, iletişim kurma ve zeka geriliğine kadar sorunlar yaşanır. Sevgisiz büyüyen çocuklar sosyalleşme anlamında topluma yarar sağlamasını bir kenara bırakalım, suça sürüklenmeye kadar gidebilir. Bu da bireyin toplumla bütünleşmesi açısından olumsuz bir dinamik olarak karşımıza çıkar" dedi.

DİYARBAKIR'DA KADEM'DEN KADINLARA PSİKOLOJİK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 10:23:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 10:57:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?