26
Mayıs
2024
Pazar
SUR - SUR - DİYARBAKIR

YİBO öğrencilerine ücretsiz saç kesimi

BAĞIVAR'DA SUR BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ TRAŞ

Diyarbakır Merkez Sur Belediyesi Dicle (Bağıvar) Mahallesi'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında (YİBO) ve ilköğretim okullarında da okuyan öğrencileri ücretsiz şaç traşı yaptırdı.

Sur Belediyesi sınırlarında bulunan köylerdeki okul öğrencileri ile köy çocuklarına ücretsiz saç traş yaptırdıklarını belirten Belediye Başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, "Mia ve site kuaför salonundaki arkadaşlar da görüşmeler neticesinde hiçbir ücret talep etmeden haftada bir gün dezavantajlı gruplar olan hiç kuaföre gitmeyen kadınlara saç bakımı yapılırken, yaşlı erkekler evlerinde traş edilecek. Pilot bölge olarak Yeşilvadi'de (Çarıklı) yapılan saç traşlarından sonra Sur'un en büyük mahallesi olan Dicle (Bağıvar) Mahallesi'nde YİBO'da okuyan kız ve erkek öğrenciler ile köy çocuklarından oluşan 250'ye yakın çocuk ve hayatlarında hiç kuaföre gitmeyen kadınlara da saç bakımı yapıldı. Her hafta bir gün belediyeye bağlı köylere giderek oradaki çocuk ve yaşlı erkeklere saç traşı yapılırken kadınlara da saç bakımı yapılacak" diye konuştu.

Ücretsiz saç traşının yapılacağını duyan öğrenciler ve köy çocukları Bağıvar'da bulunan belediye irtibat borusunda kuyruk oluşturdu.

BAĞIVAR'DA SUR BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ TRAŞ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 14:23:01
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 14:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?