26
Mayıs
2024
Pazar
YENİŞEHİR - DİYARBAKIR

Arka Bahçe düzenlemesi

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi tarafından sürdürülen 'Arka Bahçe' düzenleme çalışmaları Şehitlik Mahallesi'nde devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi tarafından "Gözünüz Arkada Kalacak" sloganıyla başlatılan ve Ofis semtinin yeşil alan ihtiyacını gidermeyi amaçlayan proje Şehitlik Mahallesi'ni de kapsayarak genişledi. Zorunlu göç sonucu oluşan ve çarpık kentleşmenin yoğun yaşandığı mahallelerden biri olan Şehitlik Mahallesi, Yenişehir Belediyesi'nin Arka Bahçe düzenleme projesi ile nefes almaya başladı.

Belediye Alipınar Köprüsü civarındaki sitelerin arka bahçe duvarlarını yıkıp yeşil alana dönüştürürken Belediye Başkan yardımcısı Şefik Türk konu hakkında yaptığı açıklamada, Şehitlik Mahallesi'nde yeşil alana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Yenişehir Belediyesi olarak yeşil alanların artırılması çalışmalarında Arka Bahçe düzenleme projesi oldukça beğeni toplamaktadır. Bu proje ile yeşil alanların artırılmasını sağlamaktayız. Özellikle Şehitlik Mahallesi'nde yeşil alan bulmak oldukça zor. Projemizi Şehitlik Mahallesi'nde de uygulayarak bu alandaki sıkıntıyı gidermeye çalışıyoruz. Şehitlik Mahallesi'nde ciddi değişimler yapacağız.

Çocuk ve yaşlı yurttaşlarız bu çalışma ile rahat bir ortamda yaşama alanına kavuşacak. Özellikle görüntü kirliliğine neden olan duvar ve kömürlüklerin ortadan kaldırılması ile kentimiz daha güzel bir görünüme kavuşacaktır" dedi.

Alipınar Köprüsü civarında bulunan sitelerde yürütülen çalışmaya da değinen Türk, bina sakinlerinden ciddi destek aldıklarını kaydederek, "Şu anda yürüttüğümüz çalışmanın kilitli parke taşlarını bina sakinleri kendi olanaklarıyla aldılar. Çalışma, bina sakinleri ve belediyemizin ortak katkıları ile yürütülmektedir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?