25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - YENİŞEHİR - DİYARBAKIR

Belediye meclisini minikler doldurdu

YENİŞEHİR BELEDİYE'SİNİN MECLİSİNİ MİNİKLER DOLDURDU

Yenişehir Belediyesi Meclisi'ni ziyaret eden İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri, belediye yönetimine zor sorular yöneltti.

İnönü İlköğretim Okulu öğrencilerini Belediye Meclis Salonu'nda karşılaya Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Hafize İpek, çocuklarla uzun uzun sohbet etti. İpek, çocukların karşısında heyecanlandığını ifade ederek, belediye birimlerinin işleyişi ve çalışmaları hakkında minik öğrencilere bilgiler verdi. İpek, belediye yönetimlerinin seçimle belirlendiğine dikkati çekerek, belediyelerin demokrasinin önemli bir basamağı olduğunu söyledi.

İpek, "Belediyelerin yönetimleri seçimle belirlendiğinden demokrasinin temel unsuru sayılmaktadır. Gelişmiş toplumlarda belediyeler çok güçlüdürler yasalarla güçlendirmişlerdir. Türkiye'de ise yerel yönetimler istenilen seviyeye gelememiştir" dedi.

Yenişehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında da minik öğrencileri bilgilendiren Hafize İpek, eğitime dönük eğitim destek evleri ve kütüphaneler açtıklarını söyledi. İpek, şöyle konuştu:

"Belediye olarak yürüttüğümüz hizmetler çok çeşitlidir. Kadına dönük çalışmalarımız var. Sosyal yaşama dönük çalışmalarımız söz konusu. Özellikle sizlerin oyun oynayabileceğiniz yeşil alanların artırılmasına dönük çok önemli çalışmalarımız söz konusu. Yine siz değerli öğrencilerin yararlanacağı internet evleri açmış bulunmaktayız. Sizler bu internet evlerinden faydalanabilirsiniz."

Çocukların soruları karşısında duygulanan İpek, Yenişehir Belediyesi'nin hizmet politikasında çocukların ve gençlerin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, "Sizler yarınlarımızın yöneticileri olacaksınız. Bu kentti sizler yöneteceksiniz. Şimdiden çok iyi yöneticiler olacağınız sorduğunuz sorulardan anlaşılmaktadır" diye konuştu.

YENİŞEHİR BELEDİYE'SİNİN MECLİSİNİ MİNİKLER DOLDURDU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 11:07:03
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?