26
Mayıs
2024
Pazar
YENİŞEHİR - YENİŞEHİR - DİYARBAKIR

Cegerxvin'in ailesi Yenişehir'de

ÜNLÜ ŞAİRİN AİLESİNDEN YENİŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Temaslarda bulunmak İsveç'ten Diyarbakır'a gelen Kürt şiirinin öncüsü Cegerxvin'in ailesi, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, Yenişehir Belediyesi'nin yürüttüğü eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Kürtlerin gönlünde Cegerxwin'in ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, Cegerwin'in ailesine Yenişehir Belediyesi'nin yürütmüş olduğu eğitim ve sanat çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Cegerxwin'in torunu Midia Cegerxwin, Yenişehir Belediyesi'nin eğitime yönelik çalışmalarını beğendiklerini vurgulayarak, eğitime yapılacak yatırımların artırılması gerektiğini, yerel yönetimlerin Kürt edebiyatının ve kültürünün gelişmesi noktasında önemli bir misyon üstlendiklerini vurguladı. Daha sonra Cegerxwin'in oğlu Keyo, Kızı Gülperi ve torunu Midia ile beraber gelen heyet Yenişehir Belediyesi Eğitim Destek Evlerinde okuyan çocukları ziyaret ederek kendilerine değişik hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:26:01
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?