18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİŞEHİR - YENİŞEHİR - DİYARBAKIR

Kursiyerlerin sertifika sevinci

DİYARBAKIR'DA KADINLARA SERTİFİKA VERİLDİ

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Kadın Eğitim ve Psikolojik Danışmalık Merkezi (Epi-Dem) tarafından verilen Kürtçe, Türkçe, İngilizce Birinci Kademe Okuma-Yazma, Bilgisayar, Dikiş-Nakış ve Benim Ailem Programı kurslarına katılan kadınlara Sümer Pak Resepsiyon salonunda düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Törende bir konuşma yapan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, kursların verilmesinde Diyarbakır'daki kurumlar ile ortaklaştıklarını belirterek, belediye olarak verilen hizmetlerin, toplumun tüm katmanlarına ulaşması için bütün kurumlar ile işbirliği içerisinde olacaklarının mesajını yineledi. Dünya Emekçi Kadınlar hareketini başlatan Rosa Luxsemburg, Frida, Leyla Kasım ve bölge kadınını selamladığı belirten Başkan Kurbanoğlu, kadının statüsünün yükseltilmesinin önemine değindiği konuşmasında da

Epi-Dem öncülüğünde verilen kursların AÇEV, Halk Eğitim, Kurdi-Der ve Yerel Gündem 21 Gençlik Merkezi Bilişim Akademisi işbirliği ile yürüttüklerini vurguladı. Kurbanoğlu, "Meslek edindirme kurslarının Diyarbakır'da yaygınlaştırılması gerekir. Yerel yönetimlerin bu konuda yürütmüş olduğu çalışmalar elbette ki yeterli değil. Ancak var olan çabamız güçlenerek devam edecektir" dedi.

Sertifika törenine Kurdi-Der Başkanı Remzi Azizoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erdi Akyıldız, Yerel Gündem21 Gençlik Meclisi temsilcileri Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Sertifika töreni kursiyerlere sertifikalarının verilmesinden sonra son buldu.

DİYARBAKIR'DA KADINLARA SERTİFİKA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 14:53:02
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 14:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?