24
Mayıs
2024
Cuma
YENİŞEHİR - YENİŞEHİR - DİYARBAKIR

Örnek yardımlaşma

YENİŞEHİR BELEDİYESİ İLE ESNAF ARASINDA ÖRNEK YARDIMLAŞMA

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi, uzun dönemdir yoksul vatandaşlara yönelik yürüttüğü 'Beyaz Şemsiye' çalışmasında gönüllü olarak yer alan esnafa teşekkür belgesi verdi.

Beyaz Şemsiye projesi kapsamında esnaftan toplanan giyim eşyalarını ihtiyaç sahiplerini tespit ettikten sonra dağıtan Yenişehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bugüne kadar 6 bin 760 ihtiyaç sahibi yurttaşa yardımcı oldu.

Proje kapsamında yardımlarını esirgemeyen esnafı gezerek teşekkür belgelerini kendilerine veren Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, yaptığı açıklamada bu dayanışmanın Türkiye'de bir örnek olduğunu vurgulayarak, çalışmanın daha da geliştirilerek, süreceğinin altını çizdi. Kurbanoğlu, "Biz belediye olarak hizmetlerimizin ortaklaştırılması anlamında bu çalışmayı esnaflarımız ile birlikte yürüttük. Bugüne kadar 40'ın üzerinde esnafımız gönüllü olarak bu çalışmanın içerisinde yer aldı. İnanıyorum ki bu

çalışma tüm Diyarbakır'a yayılır ve mağdur olan yurttaşlarımızın mağduriyetlerine ortak olunur. Bir nebze de olsa mağduriyetlerine cevap verilmiş olur" dedi.

Kurbanoğlu, esnafın da desteklediği projenin yaygınlaşması için birtakım çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, bölgede yaşanan sosyal sorunların giderilmesinde yürütülecek çalışmaların ortaklaştırılmasının yararlarına dikkati çekti. Kurbanoğlu, bölgenin kangren haline gelen sorunları olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde yaşanan çatışmalar beraberinde ciddi sosyal sorunlar meydana getirdi. Toplum travmalar yaşıyor. Binlerce mağdur insanımız var. Mağdur olmuş yurttaşlarımızın sorunlarını çözmek ve

onların sorunlarını paylaşmak, onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmek için uğraşmalıyız. Yaşadığımız sorunları ortaklaştırmak belki de herkesimin yükünü hafifletecektir. Bu anlamda gerek belediyelerin gerekse sivil toplum örgütlerinin ortak hareket emesi gerekir. Yürüttüğümüz Beyaz Şemsiye Projesi'nde esnafımızın göstermiş olduğu destek çok anlamlıdır. Bu birlikteliğin sürekli olması için elimizden gelen her türlü çabayı harcayacağız" diye konuştu.

Beyaz Şemsiye Projesi'nde belediyeye destek veren esnafa teşekkür belgelerini de veren Kurbanoğlu, esnafı tek tek gezerek şükranlarını illetti. Proje hakkında görüşlerini belirten esnaf yaptıkların değerlendirmelerde çalışmanın sürekli olmasını istediklerini belirterek, Yenişehir Belediyesi'nin bu çalışmasını desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdiler.

Daha sonra Beyaz Şemsiye Projesi hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Yenişehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri çalışanı Rojda Güzel, projenin ana eksenini esnafın oluşturduğunu belirterek, "Esnafımız gönüllü olarak elindeki giyim mallarından imkanları ölçüsünde belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine vermektedir. Belediye olarak bize düşen mağdur olmuş kesimleri tespit edip esnafın vermiş olduğu giyim yardımlarını ulaştırmaktır" ifadelerini kullandı.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ İLE ESNAF ARASINDA ÖRNEK YARDIMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 16:06:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 16:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?