29
Nisan
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Karkamış mayınları elle temizlenecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, Karkamış ilçesinde bulunan mayınlı alanda temizleme işi yapılacağını söyledi.

Erdoğan, AK Parti il teşkilatı ile ziyarete geldiği Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) yaptığı açıklamada, mayınlı arazilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunda haksız eleştiriler aldıklarını belirten Erdoğan, "Kimse kimseden daha fazla milliyetçi değil. Karkamış ilçemizdeki mayınlı alanda bulunan tarihi antik kentte yapılacak mayın temizleme işinin ihalesini yaptık. Buradaki temizleme diğer alanlardaki temizlemeden çok farklı olacak. Karkamış tarihi antik kentindeki mayın temizleme işi elle yapılacak. Elle yapılacak temizleme sayesinde tarihi eserlere zarar verilmeyecek" dedi.

İhale şartnamesine yerli firmalara yüzde 15 avantaj sağlayan bir madde koyduklarını da hatırlatan Erdoğan, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanlığı tarafından 105 ülkede tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunduklarına dikkati çekti.

Karkamış'ta yapılacak kazıların 62 yıl sürmesinin hesaplandığını ifade eden Erdoğan, "Aşağı Fırat Projesi adını verdiğimiz bu bölgedeki çalışmaları Suriye ile işbirliği çerçevesinde sürdüreceğiz" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti iktidarı olarak Türkiye'nin geleceğini planladıklarını ve bu yönde çalışmalarda bulunduklarını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 18:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?