5
Mayıs
2024
Pazar
GAZİANTEP

Nizip MYO'da sera oluşturuldu

Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu'nda Organik Tarım Bölümü, ilk iki dönem teorik ders kısmını tamamlaması nedeniyle, üç ve dördüncü dönemlerde ihtiyaç duyulacak pratik uygulama dersleri için Nizip Meslek Yüksek Okulu bünyesinde sera oluşturdu.

Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Yaşar Büyükoğlu, sera sayesinde öğrencilerin uygulamalı eğitim alarak kendilerini geliştirip, kalifiye eleman olma yolunda büyük bir adım atmış olacaklarını söyledi. Büyükoğlu, öğrencilerin, daha önce de Antepfıstığı, bağ yetiştiriciliği ve seracılık yapan yerlerde bu ürünleri uygulamalı olarak gördüğünü belirterek, "İlk aşamada seracılık eğitimiyle başlayan bu çalışmalara ilerleyen günlerde bağ yetiştiriciliği, Antepfıstığı gibi ürünleri de okulumuzda bir alan oluşturularak uygulamalı olarak eğitim verilmeye devam edilecek.

Son günlerde çilek üretiminde hormon çok kullanıldığı için okulumuz bünyesinde alınan karar ile hormonsuz çilek üretimi yapılarak seramızın ilk ürününü almış olunacak. İlerleyen günlerde sebze yetiştirilmeye de başlanacak.Uygulamalı seracılık eğitiminde, öğrencilerin birinci dönem aldıkları derslerle pratik bilgiler kazanmalarının ardından böyle uygulamalı bir eğitim verilmesi kazanılan bilgilerin pekiştirilmesi açısından çok önemlidir. Böyle güzel bir çalışma da emeği geçen başta Nizipli hayırseverimiz Ayhan Akpek olmak üzere, Organik Tarım Bölümü öğretim elamanlarına ve öğrencilerine okulumuz adına teşekkür ediyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?