16
Mayıs
2024
Perşembe
GAZİANTEP

Nizip'te meslek kursları açıldı

Gaziantep’te Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi ile Gaziantep İş-Kur İl Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği meslek kurslarının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Nizip Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törene Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İş Kur İl Müdürü Besim Eviz, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Kapalı Cezaevi Müdürü Aydın Aydın ve Nizip Halk Eğitim Müdürü Suna Sertpolat ile çok sayıda kursiyer katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Hakan Yusuf Güner, ilçenin sahip olduğu konumu, nüfusu, tarım arazileri ve orta ölçekli tarımsal sanayisi ile Gaziantep’in önemli cazibe merkezlerinden birisi olduğunu belirterek, “Bu durum hem Nizip halkının her kesimine bir takım görev ve sorumluluklar hem de devleti temsil etmek misyonu gereği biz ve bize bağlı olarak çalışan tüm kurumlarımıza görev ve sorumluluklar yüklenmektedir. Biz de bu sorumlulukla Kaymakamlık olarak Nizip'te her türlü mantıklı projeleri destekleyerek bu konuda onları her zaman destekleyeceğimizin teminatını vereceğimizi bir kez daha söylüyorum. 2009 yılı içerisinde İş kur ile yapılan ortak çalışmada 115 kursiyerin mozaik, ev tekstili, takı tasarım, keçe yapımı ve çocuk bakıcılığı alanında meslek eğitimi alıyor. Aynı zamanda günlük 15 TL ücret ödeniyor. Bu meslek dallarını ileride Nizip'e istihdam oluşturacak ve meslek dalları olduğunu, bunu da araştırarak tespit edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin meslek sertifikaları verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 21:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?