1
Mayıs
2024
Çarşamba
GAZİANTEP

Zeugma yarışa hazır

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, 4 - 8 Ağustos 2009 tarihleri arasında TÜBİTAK tarafından İzmir Pınarbaşı pistinde düzenlenecek olan Alternatif Enerjili Arabalar Yarışı'na, “Zeugma” isimli hidrojen yakıtlı araç ile katılacak.

Gaziantep Üniversitesi Hidromobil Ekibi Kremayer Takımı olarak aracın üretimini tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Takım Kaptanı Makine Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Murat Karadaş, çalışmalarını Makine Mühendisliği Bölümü teknik atölyelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Karadaş, “Projemizi, Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Bayseç'in akademik danışmanlığında yürütüyoruz. Proje 14 kişilik takım ekibinden ve iki kişilik teknik ekipten oluşuyor. Bu kapsamda şuan iskeletini bitirdiğimiz aracımıza yeni bir diferansiyel sistemi tasarlamış olup bu sayede geçen yıllara göre Zeugma'nın hızını sadece yenilediğimiz diferansiyelimiz ile yüzde 18 artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Aracın kaportasında da çok farklı tasarımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Karadaş, “Şuan üretim aşamasında olan kaportayı tamamen bölümümüzün imkanlarını kullanarak üretiyoruz. Takımımızı diğer üniversiteler ve takımlarla karşılaştırdığımızda şöyle bir fark ortaya koyabiliriz. Biz en pahalı sistemlerle en iyi aracı üretmek yerine, mevcut imkanlarla en iyi tasarımı yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“En iyi mühendis, mevcut imkanlarla yüksek başarılar elde edendir” felsefesiyle hareket ettiklerini belirten Karadaş, “20 ekibin yarışacağı Alternatif Enerjili Arabalar Yarışı'nda 2007 yılında olduğu gibi üniversitemize ve bölümümüze derece alarak kupa ile dönmeyi istiyoruz” ifadesinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 12:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?