26
Mayıs
2024
Pazar
ARABAN - GAZİANTEP

Aile planlaması semineri

Gaziantep'in Araban ilçesinde, bayanlara yönelik aile planlaması konulu seminer verildi.

Araban ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) tarafından Arabanlı bayanlara yönelik aile planlaması konulu seminer, Araban Kaymakamlığı Kongre ve Sergi Sarayında usta öğretici Nazlı Oymak tarafından verildi. Seminere Araban Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar, Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Yılmaz ve 94 bayan katıldı.

Araban Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Yılmaz, seminerin açılışında yaptığı konuşmasında, "Son zamanlarda Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yaşanan terör olaylarında kullanılan çocukları yazılı ve görsel basından izliyoruz. Özellikle aile planlamasına uymayan ailelerin çocuk sayıları her geçen yıl artarak devam ediyor. Aile planlamasına uymayan ailelerin çocuk sayılarındaki artışlar nedeniyle aileler bakamayacakları sayıda çocuklar yapıyorlar. Bu çocuklar da sokaklarda terör örgütleri tarafından kötü amaçlarda kullanılıyorlar" dedi.

Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar da, konuşmasında, seminere katılan bayanlara teşekkür etti. Kınacılar, "Burada aile planlaması konusunda uzman, usta öğretici Nazlı Oymak’ın vereceği bilgilerden faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Bakabileceğiniz kadar çocuk yapmanızı rica ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından usta öğretici Nazlı Oymak tarafından katılımcılara aile planlaması hakkında bilgiler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 10:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?