14
Haziran
2024
Cuma
ARABAN - GAZİANTEP

Anıt Mezarlara restore

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi, Hasanoğlu ve Hisar köylerinde bulunan Roma dönemine ait Anıt Mezarlar restore edilerek tarih turizmine kazandırılacak.

Dünyada ve Türkiye'de bir benzeri daha olmayan tarihi anIt mezarın koruma altına alınması ve restorasyon çalışmalarının yapılması için yoğun çaba harcayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, daha önce yaptığı Araban gezilerinde bu eserlerin korunması için gerekli çalışmayı yapacağı konusunda söz vermişti.

Roma dönemi Anıt Mezarlar üzerinde inceleme yapan Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü Uzmanı Zeynel Abidin Seferoğlu, ''Araban ilçesine bağlı Elif Beldesi, Hasanoğlu ve Hisar köylerinde bulunan Roma döneminden kalma Anıt Mezarlarda çeşitli incelemeler yaptık. Gerekli projeleri hazırladık. Proje, Gaziantep Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandıktan sonra, onaylı projeye göre Anıt Mezarların Restorasyon, Aydınlatma ve Peyzaj çalışmaları İl Özel İdaresi'nce yaptırılacak. Böylece anıt mezarlar tarih turizmine açılacak" dedi.

Milletvekili Erdoğan ile beraberindeki Araban Kaymakamı Orhan Balcı, Gaziantep Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü Uzmanı Zeynel Abidin Seferoğlu, Gaziantep İl Özel İdaresi Altyapı Daire Başkanı Mehmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Çulcu, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Elif Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Araban Temsilcisi Hızır Arıkök, İl Genel Meclisi Ak Parti Araban Grup Başkanı Vakkas Çevik, Araban İl Genel Meclisi Üyeleri Halit Ömeroğlu ve Şıh Mehmet Ulukök ile birçok Arasanlı vatandaş anıt mezarları yerinde gördüler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 15:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?