1
Haziran
2024
Cumartesi
ARABAN - GAZİANTEP

Anız doğrama makinesi

Gaziantep'in Araban ilçesinde satışa sunulan Alabora anız doğrama makinesi ile anız yakma sorunu ortadan kalkıyor.

Yıldırımlar Tarım Makineleri Bayii, anız yangınlarına son vermek ve tarladaki anızı değerlendirmek için geliştirilen Alabora anız doğrama makinesini satışa sundu.

Makinenin tanıtımı, Araban Kaymakamı Orhan Balcı ve İlçe Tarım Müdürü Kadir Sarıkaya'nın da katılımı ile uygulamalı olarak yapıldı. Makinenin, anız doğrama, tarla sürme ve tapan yapma özelliğiyle de çiftçilere büyük fayda sağlayacağı anlatıldı.
Araban Kaymakamı Orhan Balcı, kendisinin de çiftçilik yaptığını ve Ankara'nın Polatlı ilçesinden olduğunu belirtti.

Balcı, Arabanlı çiftçileri tarımda makineleşmeye geçmedikleri için eleştirerek, "Ankara ve çevresinde tarımda makineleşme olduğu için bu bölgeye göre daha fazla verim alınıyor. Bir yıl önce buraya atandığımda Araban Ovası'nı görünce gelir durumunun iyi olduğunu tahmin etmiştim ancak öyle olmadığını fark ettim. İlçemizin kalkınmasının yolu, tarımda makineleşme ve verim artışıyla sağlanabilir.

Anız yakarak ikinci ürün ekimi yapmak yanlıştır. Hasat sonrası tarlalarda kalan anızları yakarak, toprakta bulunan tüm faydalı canlıları öldürüyor ve anızın tarlalarda bıraktığı organik gübreyi de yok ediyorsunuz. Bugün ilçeye ilk defa anız doğrama makinesi getirildi. Bu makinenin size sağlayacağı yararları hep birlikte görüyoruz. Arabanlı çiftçiler olarak makineli tarımın önemini görün ve bundan böyle sizin menfaatiniz için makineli tarıma geçin" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
candostum IP: 78.167.122.xxx Tarih : 11.07.2009 08:53:51

sayın kaymakam bey dedigi gibi oda bir arabanlı gibi çifçiligi anladıgını ve tarımı bildigini söyledi ne mutlu böyle büyük kişilere işte arabanlı halkı olarak bir fırsat siyasetçisi ikdidar partilisi malefet partilisi sivil işadamlarımız derneklerimiz zengin lerimiz hata fakir halkımız ayağa kalkalım şu araban ovasına bir çare araban barajı için elele verelim ne olur şu ova sususlugta yanıyor  emel sayının şarkısı gibi yağdır mevlam susu  dedigi ğibi sontajı olan suluyor alıyor dekar başına beşyüz ve suyuolmayanılar alıyor azezi köyüm ğibi susus  alıyor elli ve yüz inşalah bu yazıyı sayın milet vekilim mehmet erdoğan beyde okumuştur saygılarımla canstlarım