19
Mayıs
2024
Pazar
ARABAN - GAZİANTEP

Artık kimse boğulmasın!

Gaziantep'in Araban ilçesinde bulunan ve bugüne kadar 15 kişinin boğularak hayatını kaybettiği Sıtma Pınar Gölü ıslah edildi.

İlçeye bağlı Gümüşpınar Köyü sınırları içerisindeki Sıtma Pınar Gölü'nde geçmiş yıllardan bugüne kadar 15 gencin boğularak can vermesi üzerine, bölge halkı yetkililerden yardım istedi. Araban Kaymakamı Orhan Balcı da yardım talebi üzerine ilgili kurumlara durumu bildirdi.

Küçüklü Köyü Camii'nin temel atma törenine katılan İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Nasuhi Güleç'e durumun bildirilmesi üzerine Güleç de ilgilileri arayarak çalışmaların başlamasını istedi. Yapılan girişimler üzerine bölgeye gelen iş makinesi, gölde ıslah çalışması başlattı.

Başlatılan ıslah çalışmalarını AK Parti Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şıh Mehmet Ulukök de izledi. Yapılan çalışma ile Sıtma Pınar Gölü'nün kıyısında bulunan mağaranın önü, kayalar ve molozlarla doldurularak göle ikinci su yolu açıldı. Ayrıca, gölün tabanı da molozlar ve kumlarla düzlenerek insanın boğulmayacağı bir seviyeye getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 12:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elestiren dost IP: 85.177.218.xxx Tarih : 9.07.2009 10:33:15

evet bir seyi ögrenmek icin adam gibi adam olarak yasamak icin 15 canin ve insanin yok olmasi gerekiyormus.analarin babalarin kardes ve es olan sevdalarin ve cocuklarin üzülmesi aglamasi gerekiyormus.gün aydsin beyler.araban halkini acilara mahkum edenler utansin desem sebebini idrak edecek utanacak adam yoktur..tüm gericilik ve bagnaqzlar yüzünden ölenlere rahmet diliyorum.