27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARABAN - GAZİANTEP

Behçet hastası yardım bekliyor

BEHÇET HASTASI GENÇ, YARDIM BEKLİYOR

Gaziantep'te 16 yıl önce yakalandığı Behçet hastalığı sebebiyle 9 yılda 8 ameliyat geçirmesine rağmen halen iyileşemeyen 29 yaşındaki 2 çocuk babası Murat Gündoğan, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Araban ilçesi Yenialtıntaş Mahallesi'nde ağabeyi Cumali Gündoğan'a ait tek odalı toprak evde, 4 aylık oğlu Cumali ve 2 yaşındaki kızı Zeynep ile eşi Yüksel Gündoğan ile birlikte yaşayan Murat Gündoğan, her geçen gün daha az görmeye başladığını belirtti. Tedavi için Ankara Ulucanlar Göz Bankası Hastanesi'ne her ay düzenli olarak gidip tedavi görmesi gerektiğini kaydeden Gündoğan, "Maddi imkanım olmadığı için 8 aydır hastaneye de gidemiyorum. 3 ayda bir görme engelli maaşı olarak 550 TL alıyorum, bunun

dışında hiç bir gelirimiz yok. Behçet hastalığının gözlerimi tamamen kör etmeden Ankara Ulucanlar Göz Bankası Hastanesi'ne tedavi için refakatçimle birlikte düzenli gidip gelerek hastalığımın şu anki durumda dondurulması ve ilerlememesi için gerekli olan yol masrafları ve ailemin geçimi için acil yardım bekliyorum" dedi.

16 yıl önce yakalandığı Behçet hastalığından kurtulup sağlığına kavuşmak için yoksulluk içinde yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Murat Gündoğan, şunları anlattı:

"16 yıl önce yakalandığım Behçet hastalığından kurtulmam için gerekli olan tedavimi parasızlık yüzünden düzenli olarak yapamadığım için gözlerim görme özelliğini yavaş yavaş yitiriyor. Behçet hastalığının gözüme yaptığı etki nedeniyle görme zorluğu çekiyorum, gözlerim 10 santimetreden ötesini görmüyor. 16 yıl önce yakalandığım Hastalığım sebebiyle Gaziantep Devlet Hastanesi'ne yatarak 3 yıl tedavi gördükten sonra Ankara Ulucanlar Göz Bankası Hastanesi'ne sevk edildim. 9 yıl da Ankara'da gördüğüm tedavi

süresi içinde 2 defa katarakt 6 defa da göz tansiyonundan ameliyat oldum. Ankara Ulucanlar Göz Bankası Hastanesi'nde 9 yıl içinde toplam 8 ameliyat geçirdim. Ankara'ya gidip gelecek param olmadığı için Araban Kaymakamı Orhan Balcı ile görüşerek hastalığımla ilgili bilgiler verdim ve Kaymakam Balcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 200 TL para yardımı yaptı. Ancak bu yardımla Ankara'ya gidip gelmem mümkün değil. Tedavim için Ankara'ya gidiş dönüş ve diğer masraflar için gerekli olan parayı

bulamazsam şimdi çok az gören gözlerim tamamen kör olacak. 4 aylık ve 2 yaşında iki çocuğum ve eşim, bir ekmeğe muhtaç yaşıyoruz. Gözümün tedavisi için Ankara'ya yol parası ve ailemin geçimi için ekmek parasına ihtiyacım var, bana yardım yapacak hayır sahiplerinden yardım bekliyorum."

BEHÇET HASTASI GENÇ, YARDIM BEKLİYOR
BEHÇET HASTASI GENÇ, YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:03:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 11:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ARABANLI IP: 88.249.31.xxx Tarih : 26.12.2009 10:33:37

hadi buyrun bu habere neden eleştiri yapmıyor ilçenin haber eleştirmenleri. buyrun yardıma muhtaç aileye yardım yapında göreyim sizi.