18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARABAN - GAZİANTEP

Bu köyde sigara içilmiyor

GAZİANTEP'İN ALTINPINAR KÖYÜ

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Altınpınar köyündeki vatandaşlar, 19 Temmuz 2009 tarihinden beri sigara içmiyor.

27 haneli ve 200 nüfuslu Altınpınar köyü muhtarı Mustafa Çelik, 19 Temmuz 2009 tarihinde alınan kararla sigaranın kapalı ortamlarda içilmesinin yasaklandığını belirterek, "Bu tarihten sonra Altınpınar köylüleri olarak bir karar aldık. Sigara içme yasağı getirildiği günden beri, 'Altınpınar köyünde bir tek sigara içilmeyecek' kararına köylülerimizin tamamının uyumu ile köyümüzde o günden beri sigara içilmiyor" dedi.

"Sigaranın sağlığa zararı olmasa sigara içme yasağı getirilir mi?" diyen Çelik, "Eğer büyüklerimiz bizim sağlığımızı düşünerek böyle bir karar aldıysa bizler de bu yasağa uymak zorundayız. Köyümüze ve evimize gelen misafirlere bile sigara ikram etmiyoruz. Köyümüzdeki düğün ve taziye evlerinde bile sigara ikramında bulunmuyoruz, Altınpınar köyünde sigara içmek de ikram etmekte yasak" diye konuştu.

GAZİANTEP'İN ALTINPINAR KÖYÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 18:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 78.166.142.xxx Tarih : 5.03.2010 12:10:41

Türkiye genelinde başlatılan sigara içme yasağına komple köy olarak uyan çok çok çok değerli ALTINPINAR köylüleri ve muhtarı mustafa beye komple köy olarak karar alıp uydukları için teşekkür ederim. Zaten ALTINPINAR köylüleri uyumlu, kaliteli ve düzgün insanlardır.