18
Mayıs
2024
Cumartesi
ARABAN - GAZİANTEP

Evi yanan aileye yardım şefkat eli

ARABAN'DA EVİ YANAN AİLEYE YARDIM

Gaziantep'in Araban ilçesinde geçtiğimiz yıl evi yanan Gül ailesine, Kimse Yok mu Derneği Şefkat Mağazası'ndan yardım yapıldı.

Araban ilçesinde 15 Şubat 2009 tarihinde Kale Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuklu 5 nüfuslu Gül ailesinin evinde çıkan yangında tüm eşyaları kullanılamaz hale gelmişti. Gül ailesine, Araban Kaymakamı Orhan Balcı'nın girişimleri sonucunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) 10 bin TL yardım alınarak ev yapılmıştı. Bir süre önce yeni evlerine geçen Gül ailesine, Kimse Yokmu Derneği Şefkat Mağazası tarafından bugün de gıda ve kıyafet yardımı yapıldı.

Aile reisi Hacı Ali Gül, yapılan yardım için teşekkür ederek, "15 Şubat 2009 tarihinde Kale Mahallesindeki oturduğum evimde gece yarısı çıkan bir yangında evimdeki tüm eşyalar yanarak bir anda kendimi sokak ortasında buldum. Araban Kaymakamı Orhan Balcı'nın yardımlarıyla şimdi bir ev sahibi olduk. Taşındığımız tarihten bu güne kadar aradan geçen 4 aylık süre içinde kullanacağımız hiçbir ev eşyası olmadan, 3 çocuğumla birlikte eşim ile ben yaşamaya başladık. Ev eşyası yardımında bulunurlar düşüncesiyle muhtaçlık belgesi ile ihtiyacımız olan ev eşyalarını belirten bir yazılı müracaatla Kimse Yokmu Derneği Gaziantep Şefkat Mağazası yetkililerine başvurumu yaptım ve aile olarak zor durumda olduğumuzu belirttim. Dernek yetkililerinden kısa bir süre sonra gelen haber üzerine Araban'dan araç kiralayarak Kimse Yokmu Derneği Gaziantep Şefkat Mağazasına gittim, oradan bana, eşime ve çocuklarıma kıyafet ve gıda yardımı yaptılar" dedi.

ARABAN'DA EVİ YANAN AİLEYE YARDIM
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 10:54:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 11:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?