16
Mayıs
2024
Perşembe
ARABAN - GAZİANTEP

Frik üretim dönemi başladı

Araban ilçesinde firik üretimi başladı. Araban ilçesinde firik üretimi yapan çiftçileri, büyük uğraşlar sonucu hazırladıkları firikin tanıtımı içi festival düzenlenmesini istiyorlar. 

Araban ilçesinde tarlalardan orakla biçilen buğdaylar, hazırlanan ateşte pişirilerek firik haline getiriliyor. Günler süren zahmetli bir çalışma sonunda hazırladıkları firikleri komisyonculara götüren çiftçiler, ürünlerinin tanıtımı için destek istiyorlar. 

Araban ilçesine bağlı Eskialtıntaş köyünde yıllardır devam eden firik üretimi bu yıl da başladı. Hasat döneminden 15-20 gün önce tarlalardan orakla biçilen buğdaylar yakılan ateşlere tutularak firik yapımına hız verildi. Firik üretimi yapan Cuma Yavuzkurt, 20 yıldan beri firik üretimiyle uğraştığını belirterek, “Türkiye genelinde sadece Araban ilçesinde firik üretimi yapılıyor. İklim şartlarının müsait olması nedeniyle firik sadece Araban ilçesinde yapılıyor. Üretilen firikler ise komisyoncular tarafından Arap ülkelerine satılmaktadır. Araban ilçemize has çok lezzetli ve vitaminli kuş dili firiklerimiz çok rahat müşteri buluyor” dedi. 

Ortadoğu’da yaşanan karmaşa sebebiyle firik satışlarının son yıllarda istedikleri gibi olmadığını söyleyen Cuma Yavuzkurt, ürünlerinin tanıtımı için festival yapılması gerektiğini söyledi. Yavuzkurt, “Araban ilçesine has bir hububat ürünü olan işçilik maliyeti yüksek lezzetli ve vitaminli firiğin tüm yurt genelinde ve tüm dünyaya tanıtımı için festival düzenlenmeli” diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 16:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mahmut BAZLAMA IP: 88.249.31.xxx Tarih : 11.06.2007 19:59:22
Araban ilçesinin değerli yöneticileri, Firik çiftçilerinin seslerine kulak verin.