27
Mayıs
2024
Pazertesi
ARABAN - GAZİANTEP

Gül ailesine kaymakam sahip çıktı

Gaziantep'in Araban ilçesinde bir süre önce evi yanan Gül ailesine, Kaymakam Orhan Balcı sahip çıktı.

Ailesinin ikamet ettiği Kale Mahallesi'ndeki evin 15 Şubat 2009 tarihinde tamamen yanması ile sokak ortasında kalan Haciali Gül eşi Gülay Gül ile 3 çocuğuna Araban Kaymakamı Orhan Balcı sahip çıktı. Kaymakam Balcı, sokakta kalan aileyi geçici olarak kiralanan bir eve yerleştirirken, aileye ev yapılması için de girişimlerde bulundu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Genel Müdürlüğü'nden evi yanan aileye 10 bin TL destek sağlanınca, Kaymakam Balcı mağdur ailenin evinin bitirilmesi için çalışma başlattı.

Araban Kaymakamı Orhan Balcı, tüm ihtiyaçları Kaymakamlık tarafından karşılanan mağdur Gül ailesinin evinin bitirilmesi için başlatılan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Yangın mağduru olan Gül ailesine Araban Kaymakamlığı olarak sahip çıktık. Ailenin tüm ihtiyaçlarını gidererek bugüne kadar ev kirası, gıda, yakacak, çocuklarına kıyafet ve yeni ev eşyalarını karşıladık. SYDV Genel Müdürlüğü'nden aktarılan para ile Gül ailesini en kısa zamanda yeni evlerine kavuşturacağız" dedi.

Haciali Gül de, Araban Kaymakamı Orhan Balcı'ya teşekkür ederek, "Allah kendilerinden razı olsun. Evimizin yanarak kül olmasının ardından sokak ortasında kalmıştık. Kaymakam Orhan Balcı bize sahip çıktı. Bugüne kadar Araban Kaymakamlığı'nın yardımlarıyla yaşadık. Sayın Kaymakamımız olmasaydı ne yapardık bilmiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 09:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?