20
Mayıs
2024
Pazertesi
ARABAN - GAZİANTEP

Kaymakamdan öğrenciye yardım

Araban ilçe Kaymakamı Orhan Balcı, babası 2 kez beyin ameliyatı geçirdiği için gözü kör olan ve annesi vefat etmiş olan bir öğrenciye okul kıyafeti alarak, okula gitmesini sağladı.

Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Uğur Derman'ın, kıyafeti olmadığı için okula devam edemediğini öğrenen Kaymakam Orhan Balcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Altun'a talimat vererek, Uğur'un eksikliklerinin tamamlanarak okula devam etmesini istedi. Balcı, Uğur'a okul için gerekli olan kıyafetlerin ve kırtasiye yardımlarının yapılarak okuluna devamının sağlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben burada devleti temsil eden bir Kaymakam olarak görev yapıyorsam, bu ilçede kimin ne durumda olduğunu ve hangi vatandaşımızın ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğumu bilmem şart. Bu nedenle, bir çocuğumuzun okul kıyafeti olmadığı bilgisini öğrendim ve öğrencinin bulunarak eksiklerinin tamamlanmasını istedim. Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Uğur Derman'ın okul kıyafetleri ve tüm okul ihtiyaçlarını gidererek okuluna devamını sağladık. Uğur gibi okuluna devam edemeyecek olan yardıma muhtaç ailelerimizin çocukları varsa tek tek tespitlerinin yapılmasını ve bu çocuklarımızın kıyafet dahil tüm okul ihtiyaçlarının karşılanmasını istedim."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?