26
Mayıs
2024
Pazar
ARABAN - GAZİANTEP

Kimliği yeni çıktı

Gaziantep'in Araban ilçesinde tarım işçiliği ve çobanlık yaparak 10 nüfuslu ailesinin geçimini sağlayan Ramazan Karakuş, 65 yaşında kimliğine kavuştu.
İlçeye bağlı Fıstıklıdağ köyünde ikamet eden Ramazan Karakuş'un, 1944 yılında dünyaya gelmesine karşın nüfus kaydı yapılmadı. 8 çocuk babası Ramazan Karakuş, nüfus kaydı yaptırabilmek için ilk müracaatını 40 yıl önce evlendiğinde yaptı. Ancak aradan geçen 40 yıllık süre içerisinde çeşitli sebeplerle kimliğine kavuşamayan Karakuş, en son yapılan girişimler sonucunda 65 yaşında kimliğine kavuştu.

Araban Nüfus İdaresi'nden kimliğini alan Ramazan Karakuş, çok mutlu olduğunu ve bugüne kadar çok sıkıntı çektiğini belirtti. Karakuş, "Tarım işçiliği yaparak geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bu sebeple bazen il ve ilçelere göç etmek zorunda kalıyoruz. Bu gidiş gelişler sırasında bir çok kez uygulamalarda kimliğimiz olmadığı için büyük sıkıntı yaşadık. Devletin yaptığı yardımların hiç birisinden yararlanamadık, yeşil kart çıkaramadık. Çok şükür uzun bir aradan sonra da olsa kimliğime kavuştum. Çok mutluyum" dedi.

Ramazan Karakuş, kimliğine kavuşmasında büyük katkıları bulunan AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan ve Araban Kaymakamı Orhan Balcı'ya da teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güzel GÜNLER IP: 84.58.118.xxx Tarih : 25.06.2009 12:42:02

BIRAKIN BU BAHANELERI 10 COCUK YAPMASINI BILIYORSUN AMA DEVLETIN NÜFUSUNA KENDINI HEMDE ÜCRETSIZ IKI DAKIKADA CIKAN BI KIMLIGI CIKARTAMADIN MI?BELKIDE ASKERLIKTE YAPMADIN SIMDI NIYE CIKARMADIN DIYE SORSALAR  BIN BAHANE BULURSUN ÜZERINDE DURULMASI GEREKEN BI OLAYYYYY YAZIKLAR OLSUN